¤ Sherlock Holmes: A Game of Shadows ¤
Köszöntő

Üdvözöllek az első gportalos Sherlock Holmes film rajongói oldalon. Itt mindent megtudhatsz a 2009. decemberében és 2011. decemberében megjelent Arthur Conan Doyle regényei alapján készült filmekről, melyek teljesen új formában mutatja be a népszerű detektívet. Állítólag jön a 3. rész is! Nézz körül az oldalon, tudj meg minnél többet a filmekről, színészekről és az íróról.

 

 
Navigation

¤01¤ Főoldal - frissek, hírek a filmről és színészeiről

¤02¤ Menü - Tudj meg mindent a háttérről

¤03¤ Gallery - Rengeteg kép a filmből

¤04¤ Videók - Nézd meg a filmet itt az oldalon

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2009-12-16
 
Hivatalos oldalak

 
Lájkold!

 
Elite Affies


http://www.sherlock-holmes.gportal.hu/portal/sherlock-holmes/image/gallery/1423233021_79.jpg


Képre vár: -

Helyek száma: 21/13 hely szabad

Szabályok

 ¤ jelentkezz a chatben!
 ¤ "én is - te is" játékszabály!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, lekerülsz!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt! Vannak akik a lájkolásomat élvezik, azokra nem feltétlenül érvényes az összes szabály!

(Jelentkezz bátran a chatbe, 99% hogy kikerülsz.)

 
Rachel McAdams

Rachel McAdams

Rachel Anne McAdams 1978. november 17-én London városában született, a kanadai Ontario tartományban.
Ugyan Londonban született, de egy közeli kisvárosban, St. Thomas-ban nőtt fel. Édesapja, Lance kamionsofőr, míg édesanyja, Sandra nővér a közeli kórházban. Van egy öccse, Daniel, és egy húga, Kayleen.
Négy évesen kezdett műkorcsolyázni, majd legelső színészi tapasztalata 12 évesen volt egy St. Thomas-i nyári színi táborban, az Original Kids-ben. Rachel a Myrtle Street Public School-t és a Central Elgin Collegiate Institute-ot végezte el. Később Toronto-ba ment, és a York University-re járt. Itt BFA színi diplomát kapott. Mivel már akkor is tudatosan színésznőnek készült, ezért csatlakozott a Necessary Angel Theatre Company-hoz, mely Toronto-ban található, továbbá a londoni Original Kids Theatre Company diákja is volt, ahol David Rotenberg osztályába járt.

 

Mozifilmes karrierjét a 2002-es The Hot Chick (Tökös csaj) című filmben kezdte Rob Schneider oldalán, ám a film nem hozott neki ismertséget, sőt, még csak népszerű sem lett, ráadásul rendesen beskatulyázta Rachelt. Következő filmjében, a Mean Girls-ben (Bajos csajok) 2004-ben, a gonosz Regina George karaktere szintén a gonosz és felfuvalkodott amerikai tinilányokat volt hivatott bemutatni, így a skatulya maradt. A film után egy kanadai sorozatban, a Slings and Arrows-ban vendégszerepelt. Csak az első évadban játszott, mert a második évad első része után nem megnevezett okokból kiírták a sorozatból. Ám még ugyan ebben az évben főszerepet kapott a The Notebook (Szerelmünk lapjai) című filmben, ami azt jelentette, hogy a skatulya eltűnt, és végre nem egy tinilánnyal azonosítják a nevét. A filmes partnere Ryan Gosling volt, akivel a vásznon egy párt alkottak, ám nem sokkal később kiderült, hogy az életben is.

A 2005-ös filmes év számára az Owen Wilson nevével jelzett Wedding Crashers című filmmel indult, majd Cillian Murphy partnereként a Red Eye című thrillerrel folytatódott. Következő filmjében, a The Family Stone-ban már nem csak egy, hanem több világsztárral forgathatott, például: Diane Keaton, Craig T. Nelson, Sarah Jessica Parker, Dermot Mulroney, Luke Wilson, Brian J. White, Claire Danes. Továbbá szerepelt a Fantastic Four-ban (Fantasztikus négyes) mint Sue Storm, sőt, egyetlen jelenete Jessica Alba-val játszódik.

2006-ban nem volt oly sikeres mint az azt megelőző években, hisz a The Last Kiss című film női főszerepét kifejezetten rá írták, ám Rachel visszautasította az ajánlatot, így a szerepet Jacinda Barrett kapta meg. Ennek későbbi indoklása az volt, hogy szeretne családjára és barátaira több figyelmet fordítani, ezért egy éves pihenőt tart. Ám még ekkor is bombázták a felkérésekkel, de Rachel nem volt hajlandó meggondolni magát, többek között olyan ajánlatot utasított vissza, mint például Vesper Lynd karaktere a 2006-os Bond filmben, a Casino Royale-ban. Egy interjúban 2006. májusában azt nyilatkozta, azért nem fogadta el, és azért nem tesz eleget olyan felkéréseknek, amit egy feltörekvő színésznő dalolva elfogadna, mert elmondása szerint nem szeretne olyan nagy költségvetésű mozifilmben szerepelni, ahol a szerepe elenyésző, s nem a színészi képességeit nézik, ezért inkább a komolyabb és más szerepeker helyez előnybe.

 

A The Notebook után (amiben szerepelt meztelenül is) a Vanity Fair a címlapra tette két másik fiatal hollywoodi színésznővel – Scarlett Johansson-nal és Keira Knightley-val.

Következő filmje, a State of Play 2009. április 17-től volt látható a mozikban. Ebben a filmben az Academy Award győztes Ben Affleck, Russell Crowe and Helen Mirren oldalán alakíthatott. Egyébként a forgatások egy évvel a megjelenés előtt kezdődtek, 2008. áprilisában, és van egy másik filmje is, aminek szintén nagyon hosszú a forgatási időszaka, a Sherlock Holmes, melyben mint Irene Adler volt látható többek között Robert Downey Jr és Jude Law oldalán. A forgatások 2008. októberében kezdődtek, és a bemutató 2009. Karácsony napjára volt kitűzve.

Filmjei:

 • 2012 - Az Eskü (Paige)
 • 2012 - Terrence Malick project (Jane)
 • 2011 - Sherlock Holmes 2. (Irene Adler)
 • 2011 - Éjfél Párizsban (Inez)
 • 2010 - Ébredj Velünk (Becky Fuller)
 • 2009 - Az időutazó felesége (Clare Abshire)
 • 2009 - Sherlock Holmes (Irene Adler)
 • 2009 - A dolgok állása (Della Frye)
 • 2007 - Házasélet (Kay)
 • 2005 - Kőkemény család (Amy Stone)
 • 2005 - Éjszakai járat (Lisa Reisert)
 • 2005 - Ünneprontók ünnepe (Claire Cleary)
 • 2004 - Szerelmünk lapjai (Allie)
 • 2004 - Bajos csajok (Regina George)
 • 2002 - My name is Tanino (Sally Garfield)
 • 2002 - Tökös csaj (Jessica)

Díjak és jelölések:

 • 2010 - Teen Choice Awards-díj - a legjobb akció-kaland színésznő (Sherlock Holmes - Irene Adler)
 • 2010 - Teen Choice Awards-jelölés - a legjobb sci-fi színésznő (Az időutazó felesége - Clare Abshire)
 • 2010 - Saturn Awards-jelölés - a legjobb női mellékszereplő (Sherlock Holmes - Irene Adler)
 • 2006 - MTV Movie Award-jelölés - a legjobb teljesítmény (Éjszakai járat)
 • 2006 - Saturn Award-jelölés - a legjobb színésznő (Éjszakai járat)
 • 2006 - Gemini-jelölés - a legjobb női teljesítmény mellékszerepben drámai sorozat vendégszereplőjeként (Slings and Arrows)
 • 2005 - MTV Movie Award-díj - a legjobb csók (Szerelmünk lapjai)
 • 2005 - MTV Movie Award-díj - a legjobb csapat (Bajos csajok)
 • 2005 - MTV Movie Award-díj - a legjobb női áttörés (Bajos csajok)
 • 2005 - MTV Movie Award-jelölés - a legjobb gonosztevő (Bajos csajok)
 • 2005 - MTV Movie Award-jelölés - a legjobb női teljesítmény (Szerelmünk lapjai)
 • 2005 - Hollywood Breakthrough Award-jelölés - a legjobb női áttörés
 • 2005 - Satellite Award-jelölés - a legjobb színésznő mellékszerepben, vígjátékban vagy musicalben (Kőkemény család)
 • 2004 - Gemini-díj - a legjobb női teljesítmény mellékszerepben drámai sorozatban (Slings and Arrows)
 • 2003 - Genie-jelölés - a legjobb női teljesítmény mellékszerepben (Perfect Pie)

(Forrás: Stárlexikon.hu, Filmkatalógus.hu, IMDB.com)

Vissza!

 
Adatok

Az oldal 2010. február 05.-én nyitotta meg a kapuit. Témája a 2009 évvégén megjelent, Guy Ritchie által rendezett Sherlock Holmes film és azok színészei. 2011. decemberében érkezett meg a folytatás, mely az Árnyjáték alcímet kapta, valamint azt rebesgetik hogy hamarosan érkezik a harmadik rész is. Egy főszerkesztője (Fawkes) és két társszerkesztője (Melenda és Gazpacho) van. Ajánlott böngésző: Firefox. Sok modullal és majdnem mindennapi frissel várunk.

Oldal nyitása: 2010. február 05.
Szerkesztő: Fawkes
Oldal témája: Sherlock Holmes
Oldal nyelve: magyar
Ajánlott böngésző: Firefox

~¤~

Rendezte: Guy Ritchie
Sherlock Holmes: Robert Downey Jr.
Dr. John Watson: Jude Law
Irene Adler: Rachel McAdams
Mary Morstan: Kelly Reilly

 
Chat

Csak kulturáltan! Hirdethetsz, de csak mérsékelten (vagyis ne ötvenszer, hanem csak egyszer-kétszer). Erre ott van továbbá a vendégkönyv és a reklámkönyv is. Cserére jelentkezni a chatben tudtok. Szeretettel várunk mindenkit!

VK                                        RK

SH Fórum 
Fontos időpontok

A legfontosabb dátumokat mindig megtalálod itt, most már sok extra infóval is!:

Cím? - Black Sea; Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - Robinson kapitány; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.12.05.; Amerikai premier? - 2015.01.23.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kódjátszma (The Imitation Game); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Stewart Menzies; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.11.14.; Amerikai premier? - 2014.12.25.; Magyar premier? - 2015.01.29.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kingsman: A titkos szolgálat (Kingsman: The Secret Service); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Merlin; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.01.29.; Amerikai premier? - 2015.02.13.; Magyar premier? - 2015.02.12.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Child 44; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Raisa Demidov; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.04.17.; Amerikai premier? - 2015.04.17.; Magyar premier? - 2015.04.16.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron); Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.04.23.; Amerikai premier? - 2015.05.01.; Magyar premier? - 2015.05.07.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Aloha; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Tracy; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.09.04.; Amerikai premier? - 2015;05.29. Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - A kém (Spy); Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - ?; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.06.05.; Amerikai premier? - 2015.05.22.; Magyar premier? - 2015.06.04.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Southpaw; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Maureen Hope; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.07.31.; Amerikai premier? - 2015;07.31.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Spotlight; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Sacha Pleiffer; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.; Amerikai premier? - 2015.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Prometheus 2.; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Elizabeth Shaw; Státusz? - bejelentett; Angol premier? - ?; Amerikai premier? - 2016.03.04.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Captain America: Civil War; Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - előkészületek; Angol premier? - 2016.04.29.; Amerikai premier? - 2016.05.06.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

 
Egyéb oldalak

További oldalak:

Szerkik további oldalai:

 

Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók    *****    Rendelj születési horoszkópot és 3 év elõrejelzés ajándékba a tiéd. Ne feledd a horoszkóp a lélek tükre,bele kell nézni!    *****    családi pótlék utalás 2018 - csp utalás - utalás idõpontja 2018 - családi pótlék kifizetések !    *****    Ismerd meg az Olicity párost! Minden a Zöld Íjász címû sikersorozat imádott szerelmespárjáról! Mindennap friss!    *****    SZEREPJÁTÉK! Ha aktív oldalon szeretnél játszani, nézz be és légy része egy egyedi történetnek! Csatlakozz!