¤ Sherlock Holmes: A Game of Shadows ¤
Köszöntő

Üdvözöllek az első gportalos Sherlock Holmes film rajongói oldalon. Itt mindent megtudhatsz a 2009. decemberében és 2011. decemberében megjelent Arthur Conan Doyle regényei alapján készült filmekről, melyek teljesen új formában mutatja be a népszerű detektívet. Állítólag jön a 3. rész is! Nézz körül az oldalon, tudj meg minnél többet a filmekről, színészekről és az íróról.

 

 
Navigation

¤01¤ Főoldal - frissek, hírek a filmről és színészeiről

¤02¤ Menü - Tudj meg mindent a háttérről

¤03¤ Gallery - Rengeteg kép a filmből

¤04¤ Videók - Nézd meg a filmet itt az oldalon

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2009-12-16
 
Hivatalos oldalak

 
Lájkold!

 
Elite Affies


//sherlock-holmes.gportal.hu/portal/sherlock-holmes/image/gallery/1423233021_79.jpg


Képre vár: marvelavengers.gp,

Helyek száma: 21/12 hely szabad

Szabályok

 ¤ jelentkezz a chatben!
 ¤ "én is - te is" játékszabály!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, lekerülsz!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt! Vannak akik a lájkolásomat élvezik, azokra nem feltétlenül érvényes az összes szabály!

(Jelentkezz bátran a chatbe, 99% hogy kikerülsz.)

 
John Watson

Dr. John Watson
/film karakter/

Általában a karakterről:

Egy főhősnek általában mindig meg van a maga segédje, így Sherlock Holmesnak is ott van a mindenben támogató doktor úr, John Watson. A filmben Jude Law alakítja.

Watson egy teljesen hétköznapi orvos, akinek nem is lehetne kevésbé hétköznapibb legjobb barátja, mint Holmes. Vele mindig kalandos az élet, és a kalandok számát az együtt élés is növelte. A doktor úr azonban szerelmes lesz, így hamar rájön kellemesebb életet is élhetne.

A doktor már szinte teljesen kiismerte barátját, így Holmes bármilyen hihetetlen akciója sem tudja már meglepni. Mindig ott van, ha szükség van rá, még akkor is, ha a leendő apósával kellene találkoznia.

Persze azért nála is eltörhet a mécses és képes minden sérelmét Holmesra zúdítani - és ismerjük el, nem lehetett könnyű a detektívvel együtt élni. Így minden elismerésünk Watsoné! 

Adatok:

 • név: John Watson
 • nem: férfi
 • kor: 40 körüli
 • haj: barna
 • szem: zöld
 • foglalkozás: orvos
 • lakhely: London, Baker Street 221 B, később Mary Morstannel elköltözik
 • barát: Holmes
 • szerelem: Mary Morstan
 • ellenség: Blackwood
 • kutya: Gladstone

Egyéb tulajdonságai:

 • Holmes mindig hű és elengedhetetlen társa - egy igazi jó barát
 • az egyetlen, aki igazán ki tudja ismerni a detektívet
 • részt vett az afgán háborúban, egy igazi veterán
 • remekül harcol, a fegyverekhez is ért
 • általában nyugodt természetű és vissza fogja magát - persze néha őt is kiborítja Holmes
 • szerelmes Marybe és házasságot tervez vele
 • egyik (régi) hobbija boxmérkőzésekre járni és fogadni
 • van egy indiai vasfából készült botja, mely egy erős acélpengét rejt
 • harcedzett férfiú, erős, bátor, a tettek embere és fess, mint minden katona (Holmes így jellemzi Watsont)

Történetben:

A történet azzal indul, hogy egy lovas kocsi siet végig az utcán - és ebben a járműben láthatjuk már is Watsont Lestrade társaságában. Holmes után siet a templomba, ahol sikerül is megmentenie barátját Blackwood egyik emberétől. Miután kiiktatják a férfit, szívélyesen üdvözlik egymást, majd akcióba lendülnek. Látszik, hogy nem csak a detektív, hanem a doktor is remekül megállja a helyét a harcban.

 

Végül Blackwoodot is sikerül megállítaniuk. Watson annyira felhergeli magát, hogy majdnem belesétál Blackwood csapdájába, de hála Holmesnak, megússza a dolgot. Leüti a gonoszt, majd mint orvos, már is az áldozatnak szánt lányhoz siet, akit azonnal a kórházba szállítatt.

 

A következő jelenet azzal indul, hogy Watson épp dolgozik, és egyik betegét, Phillips kapitányt vizsgálja. Megtudjuk, hogy épp költözés előtt áll, hiszen barátnője van, akivel házasságot is terveznek - és Holmest természetesen nem szándékozik magával vinni. Watson átsiet a szomszéd szobába, ugyanis barátja épp új fegyverét próbálgatja. Megpróbálja felrázni a detektívet és munkára ösztönözni, több kevesebb sikerrel. Ebben a jelenetben jól látszik, hogy Holmes mennyire ragaszkodik a doktorhoz, de persze Watson rendíthetetlen és teljesen határozott. Hogy kimozdítsa barátját, elhívja vacsorázni - vagy inkább megparancsolja, hogy jöjjön vacsorázni - a Royal étterembe, ahol megismerheti majd Maryt.

 

Ugrunk is a Royal étterembe, ahol Watson a bájos Maryvel jelenik meg. Holmes, egy rövid bevezető után, megmutatja tehetségét és elemezni kezdi Watsont - megtudjuk róla, hogy részt vett az afgán háborúban, és ahogy Holmes mondja "harc edzett férfiú, erős, bátor, a tettek embere, és fess, mint minden katona", illetve az is kiderül, hogy szeret fogadni boxmérkőzésekre. Mary elismeri Holmes zsenialitását, de mivel barátok, túl könnyen elemezheti a doktort, ezért felkéri a detektívet, hogy őt elemezze. Watson hevesen tiltakozik ellene, de végül még is belemegy. A dolog azonban odáig fajul, hogy Holmes a képébe kapja Mary poharának tartalmát - így a nő és Watson távoznak, magára hagyva a detektívet.

 

Nem telik el sok idő és elérkezik a nap, mikor Blackwoodnak beteljesül sorsa. Watson, mint orvosszakértő jelenik meg az akasztáson. De előtte még gyorslátogatást tesz Holmesnál, aki pedig az elítélt utolsó kívánsága. Furcsa állapotban találja barátját és csak hogy valamelyest bosszút álljon, tönkre teszi Holmes több órás kísérletét. A kocsiban utazva érdekes vita zajlik le köztük - Holmes próbálja feloldani a hangulatot, de Watson végig néma marad. Amikor nem bírja tovább, végleg levezeti haragját - ugyanis behúz barátjának egyet. Megtudjuk, hogy Watson tudott Mary volt férjéről. A végén még egy mellényen is képesek összeveszni - jobban hasonlítanak a jelenetben egy öreg házaspárra, mint legjobb barátokra. Megérkeznek a börtönhöz. A felakasztás lezajlik és Watson megállapítja a halált - legalább is ő azt hiszi, hogy Blackwoodnak vége.

Watson épp Holmeshoz tart, amikor összetalálkozik az ajtóban  barátja régi ellenfelével, a csinos és rafinált Adlerrel. Értetlenül megy fel a lépcsőn, amikor Holmes megjelenik. A doktor még jobban meglepődik, mikor meglátja barátját - de csak egy fél pillanatig tud csodálkozni kimaszkírozott arcán, ugyanis a detektív már távozik is az ablakon keresztül. Ezekután már nem lepődik meg semmin - Holmes hiába kér segítséget -, Watson felmegy régi lakásukba és nyugodtan bevárja barátját.

 

A doktor élvezi a helyzetet, miután Holmes beszámol a történtekről. Élvezettel gúnyolja érte barátját. Persze azért erősen ajánlja, hogy ne bonyolódjon bele az Adler-ügybe. Éppen erről veszekednek, mikor váratlanul megjelenik Clarkie. A rendőr elmondja, hogy Blackwood sírját széttörve találták, és hogy a holt minden jel szerint feltámadt. Watson természetesen nem akar hinni a fülének, hiszen ő maga állapította meg a halált. Talán még jobban meglepődik azon, amikor Holmes kételkedés nélkül elhiszi, hogy Blackwood visszatért az élők közé. Watson nem is akarja tovább hallgatni ezt a butaságot, hiszen Maryvel van randevúja. Holmes azonban felhívja a doktor figyelmét arra, hogy ez az ügy az ő hírnevét is ronthatja, így végül is sikerül rávennie, hogy velük tartson a temetőbe.

 

Továbbra is hitetlenkedik. Megvizsgálja a temető őrt, aki állítja, hogy látta a helyszínen sétálgatni Blackwoodot. Watson sokkot állapít meg nála. Lestrade felügyelő felrója a doktornak, hogy ő volt az aki megállapította Blackwood halálát, mire Watson kissé megsértődve válaszol vissza a pulzus hiányra hivatkozva. Talán csak akkor kezd kételkedni, mikor a saját szemével látja, hogy az elhunyt nincs a koporsóban, hanem valaki másnak a hullája foglalja a helyet. Amikor épp nem figyel senki, Holmes eltulajdonít egy zsebórát. Nem sokkal ezután távoznak - és újabb nyomok után kutatnak.

 

Holmes és Watson az utcán sétálnak és az ügyről beszélgetnek. A doktor szerint csak természetfeletti dologról lehet szó - legalább is nem talál más magyarázatot arra, hogy miképpen támadhatott fel Blackwood, ha egyszer már meghalt. Holmes nem támogatja az ötletet - ugyanis ő már előrébb jár. Ebből a jelenetből jól látszik, hogy Holmes szinte sose avatja be barátját a terveibe - elvezeti a zálogházba, ahol megtudhatják a vörös törpe címét. Míg Watson pár másodperccel a megérkezésük előtt jött rá, hogy hol kellene tovább kutakodni, addig Holmes már réges-rég tudta. És hogy Holmes mennyire titokzatos és rafinált, az csak ezután derül ki. Ugyanis ráuszítja Flóra jósnőt Watsonra, csakhogy tegyen egy kísérletet Maryvel való kapcsolata meghiusítására. Ekkor azonban arra is fény derül, hogy a doktor nagyon is jól ismeri barátját - ha nem is rögtön, de hamar rájön, hogy ez csak Holmes műve lehet. S csak hogy meggyőzze a detektívet elszántságáról, ott helyben vesz is egy gyűrűt Marynek.

 

Watsonnak találkozója volna leendő apósával és anyósával, ugyanis teára hivatalos náluk - így először szét válnak. Azonban Watson egy igazi jó barát, és hajlandó még 10 percig barátja segítségére lenni. Átkutatják a vörös törpe házát és rá is jönnek pár dologra, azonban váratlan vendégeik érkeznek. Megkezdődik a bunyó - a doktor el van foglalva Blackwood két emberével, így esélye sincsen Holmesszal és Kotróval foglalkoznia. A doktor nagy bánatára még a gyűrűt is elveszti - ideje pedig nincsen megkeresnie, mert Holmes után kell mennie, hogy segíthessen neki. Megérkezik a hajó gyárba, ahol Holmes már nagyban menekül Kotró óriás kalapácsa elől. Megpróbálja lelőni a belgát, de nem sok sikerrel. A belga meglóg, Holmes pedig majdnem súlyos sérülést szenved - de hála Watsonnak, megmenekül.

 

A következő jelenetben már a börtönben vannak. Watson ebben a jelenetben kiadja minden gondját-baját - annak ellenére, hogy azt állítja nem panaszkodik - és ezt Holmesra zúdítja. Megtudjuk többek közt, hogy Holmes rendszeresen az agyára ment a hajnali hegedűléseivel, vagy azzal, hogy rendszeresen ellopja a ruháit. Bár sosem szólta meg azért, mert kísérletezett Gladstone-on, vagy mert felgyújtotta a házat, azért ezeket sem nézte jó szemmel. De a legnagyobb baja egyértelműen az, hogy legjobb barátja mindenáron szabotálni akarja Maryvel való kapcsolatát. Holmes - állítja - megérti ezt, és megpróbálja kiengesztelni egy hétvégi ajánlattal. A vége mégis csak veszekedés lesz, melynek Mary megérkezése vet véget. Watson óvadékát kifizették, Holmes pedig magára marad a fogdában.

Sokáig nem látjuk viszont Watsont, ugyanis Holmes már egyedül nyomoz. Amikor viszont látjuk, akkor is épp leltározik és a holmiját pakolja össze - Holmes pedig az engedéjével kisajátít egy asztal, hogy megvizsgálhassa Kotró társát és egyben Watson egyik korábbi ellenfelének hulláját. Holmes nagyon cselesen hangosan gondolkodik és hagyja, hogy barátja oldja meg a rejtélyek megoldásait. A detektív elismerően tekint barátjára és megpróbálja magával vinni Watsont - elsőre ez nem sikerül. Holmes azonban sietősen távozik a lakásból, így "véletlenül" ott felejti pisztoját - Watson így kénytelen barátja után menni és vele tartani.

 

Kemény munka vár a doktorra Tanner kapitány hajóján, miközben a tulajdonos és a detektív jól mulatnak. Nem telik el sok idő és megérkeznek a kiszemelt gyárhoz, így a két jó barát kénytelen elválni Tanner kapitánytól. A helyszínen sok érdekes dologra bukkannak, azonban nem sok idejük van elmélkedni, mert váratlanul megjelenik főellenségük - vagy legalább is a hangja. Holmes felhívja barátját a golyók sporolására, mégis ő az, aki kiüríti tárát Blackwood fejét meglátva. Az események egymást követik, s a következő pillanatban már a Blackwood fogságába került Adlert igyekeznek megmenteni a lángoktól. Watson ebben a jelenetben mindenben támogatja Holmest, hiszen mégis csak egy ember élete múlik rajtuk. Izgalmas jelenet, de Holmes és Watson bebizonyítja, ha akarnak összetudnak dolgozni. Miután Adlert sikerül leszedniük a szalagról, Watson illedelmesen előre megy magára hagyva Holmesszal. Azonban nem lesz jó vége a napnak - Watsonnak sikerül belesétálnia Blackwood csapdájába és épp csak annyi ideje marad, hogy figyelmeztesse Holmest. Körülöttük minden felrobban, a doktor pedig kis híján meghal.

 

Legközelebb a kórházban látjuk. Épp alszik, így nem látja a doktornak álcázott Holmest és Maryt. Watson minden bizonnyal gyorsan talpra áll, hiszen nem sokkal ezután már a Baker Street-en látjuk bekötött karral Adler és Holmes társaságában. A detektív kettejük előtt feltár mindent, amit a mágiával kapcsolatban felfedezett, azonban további rejtélyek megoldására nincs idő - váratlanul megjelenik Lestrade és kis csapata, hogy letartóztassák az immár körözött Holmest. Watsonnak és Adlernek épp csak annyi ideje van, hogy átvegyék a detektívtől a papírt az utasításokkal és elmeneküljenek.

 

Holmes újabb terve valósul meg, így Watson kicsit sem lepődik meg, mikor barátját egy ablakból látja kiugrani a Temzébe. Ő és Adler mindent a terv szerint véghez vittek, így már vártak a detektívre Tanner kapitány hajóján. Miután begyűjtik Holmest, beszámol nekik az akció sikeréről és azonnal a veszélyeztetett Parlament felé hajóznak. A csatornán keresztül bejutnak az épületbe - megfigyelést tartanak, Watson épp Holmesszal elmélkedik, amikor hirtelen Adler akcióba lendül. Így a két jó barát is csatlakozik, mind fegyverrel, mind puszta erővel. Watson kitartóan küzd még akkor is, amikor Holmes és Adler már a Vörös törpe által készített szerkezet leállításán tanakodnak. Nem sokkal ezután azonban Watson végig repül a helyiségen - ugyanis megérkezik egyik régi ismerősük, a belga óriás. A doktor gyorsan összeszedi magát és a következő pillanatban már Holmesszal összedolgozva bírkóznak Kotróval. Adlernek eközben sikerül megszabadítania a szerkezetet cianidos tartályaitól és magára hagyja a három birkózó embert. Holmes nem sokkal ezután utána megy a nőnek, Watson pedig tovább küzd Kotróval. Az orvost nem is látjuk a végső összecsapásnál.

 

Persze miután minden visszatér a régi kerékvágásba, mindenről tudomást szerez. A film végén Watson Maryvel felkeresi barátját otthonába. Megtudjuk, hogy Holmes az Adlertől elkobozott nyakláncból gyűrűt csináltatott, hogy Watson végre eljegyezhesse kedvesét. Watson különös helyzetben - pontosabban felakasztva - találja barátját, s bár meglepődik egy percig nem hiszi, hogy Holmes öngyilkos lett volna. A detektív magához térve felfedi Blackwood akasztási trükkjét - de sok idő nincs az elmélkedésre, mert megérkezik Clarkie és beszámol egy halál esetről, melyért - Holmes szerint - csakis Moriarty lehet a felelős. Eljön a búcsú ideje, Watson Mary és Gladstone után megy, Holmes pedig munkához lát.

(Saját írás! - Don't Copy!)

 
Adatok

Az oldal 2010. február 05.-én nyitotta meg a kapuit. Témája a 2009 évvégén megjelent, Guy Ritchie által rendezett Sherlock Holmes film és azok színészei. 2011. decemberében érkezett meg a folytatás, mely az Árnyjáték alcímet kapta, valamint azt rebesgetik hogy hamarosan érkezik a harmadik rész is. Egy főszerkesztője (Fawkes) és két társszerkesztője (Melenda és Gazpacho) van. Ajánlott böngésző: Firefox. Sok modullal és majdnem mindennapi frissel várunk.

Oldal nyitása: 2010. február 05.
Szerkesztő: Fawkes
Oldal témája: Sherlock Holmes
Oldal nyelve: magyar
Ajánlott böngésző: Firefox

~¤~

Rendezte: Guy Ritchie
Sherlock Holmes: Robert Downey Jr.
Dr. John Watson: Jude Law
Irene Adler: Rachel McAdams
Mary Morstan: Kelly Reilly

 
Chat

Csak kulturáltan! Hirdethetsz, de csak mérsékelten (vagyis ne ötvenszer, hanem csak egyszer-kétszer). Erre ott van továbbá a vendégkönyv és a reklámkönyv is. Cserére jelentkezni a chatben tudtok. Szeretettel várunk mindenkit!

VK                                        RK

SH Fórum 
Fontos időpontok

A legfontosabb dátumokat mindig megtalálod itt, most már sok extra infóval is!:

Cím? - Black Sea; Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - Robinson kapitány; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.12.05.; Amerikai premier? - 2015.01.23.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kódjátszma (The Imitation Game); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Stewart Menzies; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.11.14.; Amerikai premier? - 2014.12.25.; Magyar premier? - 2015.01.29.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kingsman: A titkos szolgálat (Kingsman: The Secret Service); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Merlin; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.01.29.; Amerikai premier? - 2015.02.13.; Magyar premier? - 2015.02.12.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Child 44; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Raisa Demidov; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.04.17.; Amerikai premier? - 2015.04.17.; Magyar premier? - 2015.04.16.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron); Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.04.23.; Amerikai premier? - 2015.05.01.; Magyar premier? - 2015.05.07.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Aloha; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Tracy; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.09.04.; Amerikai premier? - 2015;05.29. Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - A kém (Spy); Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - ?; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.06.05.; Amerikai premier? - 2015.05.22.; Magyar premier? - 2015.06.04.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Southpaw; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Maureen Hope; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.07.31.; Amerikai premier? - 2015;07.31.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Spotlight; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Sacha Pleiffer; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.; Amerikai premier? - 2015.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Prometheus 2.; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Elizabeth Shaw; Státusz? - bejelentett; Angol premier? - ?; Amerikai premier? - 2016.03.04.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Captain America: Civil War; Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - előkészületek; Angol premier? - 2016.04.29.; Amerikai premier? - 2016.05.06.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

 
Egyéb oldalak

További oldalak:

Szerkik további oldalai:

 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)