¤ Sherlock Holmes: A Game of Shadows ¤
Köszöntő

Üdvözöllek az első gportalos Sherlock Holmes film rajongói oldalon. Itt mindent megtudhatsz a 2009. decemberében és 2011. decemberében megjelent Arthur Conan Doyle regényei alapján készült filmekről, melyek teljesen új formában mutatja be a népszerű detektívet. Állítólag jön a 3. rész is! Nézz körül az oldalon, tudj meg minnél többet a filmekről, színészekről és az íróról.

 

 
Navigation

¤01¤ Főoldal - frissek, hírek a filmről és színészeiről

¤02¤ Menü - Tudj meg mindent a háttérről

¤03¤ Gallery - Rengeteg kép a filmből

¤04¤ Videók - Nézd meg a filmet itt az oldalon

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2009-12-16
 
Hivatalos oldalak

 
Lájkold!

 
Elite Affies


//sherlock-holmes.gportal.hu/portal/sherlock-holmes/image/gallery/1423233021_79.jpg


Képre vár: marvelavengers.gp,

Helyek száma: 21/12 hely szabad

Szabályok

 ¤ jelentkezz a chatben!
 ¤ "én is - te is" játékszabály!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, lekerülsz!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt! Vannak akik a lájkolásomat élvezik, azokra nem feltétlenül érvényes az összes szabály!

(Jelentkezz bátran a chatbe, 99% hogy kikerülsz.)

 
Irene Adler

Irene Adler
/film karakter/

Általában a karakterről:

Egy filmből elengedhetetlen egy csinos nő, aki el tudja csavarni a főhős fejét, és bár az Arthur Conan Doyle történetekben csak egyszer tűnik fel, a filmben fontos szerepet játszik Irene Adler. A filmben Rachel McAdams alakítja.

Adler az egyetlen ember, aki valaha túl tudott járni Holmes eszén. Bár a filmből nem igazán derül ki, hogy miért is mondja ezt Watson, a Doyle történeteket olvasók tudják, hogy egy bizonyos fénykép esetéről van szó.

Irene a legváratlanabb helyeken és helyzetekben képes felbukkanni és zavarba hozni a főhőst. A csinos külső azonban okos és harcias természetet rejt - nemcsak a pisztojjal, hanem puszta erővel is remekül küzd.

Azért neki is megvannak a gyengéi, ezek közül is a legnagyobb egyértelműen Holmes - és erről a többszöri megbízója, Moriarty is tud. Ezzel viszont könnyű irányítani és befolyásolni.

Adler az egyetlen fontosabb női szereplő a filmben, így sokak számára lehet vonzó a karaktere.

Adatok:

 • név: Irene Adler
 • nem: nő
 • kor: 35 körüli
 • haj: göndör, barna
 • szem: barna
 • foglalkozás: ? ("mester tolvaj", illetve a filmből nem derül ki, de a könyvekből lehet tudni, hogy énekesnő)
 • lakhely: változó, Londonban a Grand Hotelben szokott lakni
 • barát: Holmes
 • szerelem: Sherlock Holmes
 • ellenség: Moriarty professzor

Egyéb tulajdonságai:

 • rafinált és harcias természetű
 • az egyetlen ember/nő, aki túl járt Sherlock Holmes eszén
 • gyengéje: Holmes
 • feltűnő, csinos személyiség
 • gyakran utazgat a világban

Történetben:

Holmes épp a bunyó közepén van - és látszólagosan vesztésre áll -, mikor először jelenik meg régi "szeretője", Irene Adler. A nő eléggé bezavarja főhősünket, de hamar összeszedi magát, és miután elintézi ellenfelét, Adler felszívódik.

 

Nem telik el sok idő, mikor újra feltűnik, ezúttal a Baker Streeten. Holmes nem kicsit lepődik meg váratlan vendégén, hiszen Adler teljesen otthon érzi magát - teát készít, különleges ételekkel kedveskedik, és elkápráztatja a detektívet széles mosolyával. Mesél európai körútjáról és megtudjuk azt is, hogy többszöri házasságok után, most újra szingli. Holmes igyekszik hűvösen viselkedni látogatójával, de gyanakvása mindenek fölé kerekedik - nem bízik Adler egyetlen mozdulatában sem.

Közömbösnek nem mondható beszélgetésük után végül Irene elmondja mi szél hozta a detektívhez - mi másért is jöhetett volna, mint hogy megbízza egy számára fontos feladattal. Egy embere ugyanis eltűnt, és sürgősen elő kellene keríteni - Holmes azonban átlát rajta, és kertelés nélkül rákérdez, hogy kinek is dolgozik. Egy széles mosoly a válasz, majd jön a búcsúzkodás és Adler távozik. Nem számít arra, hogy a detektív követi majd.

 

Két fickó útközben "megtámadja", azonban Adler könnyűszerrel lefegyverezi támadóit és hírnevéhez méltóan kirabolja őket. Pár utcával odébb egy kocsi várja, benne egy titokzatos férfival - akiről kiderül, hogy a megbízója. Holmes ezt mind könnyűszerrel kihallgatja, miközben Adler még csak nem is sejt semmit.

Adler egy jó ideig eltűnik a színről, egészen addig amíg főhősünk fel nem keresi régi szobájában, a Grand Hotelben. Ha eddig nem is volt, most biztosan zavarba jön Adler lenge öltözékétől. A hölgy túlságosan természetesen viselkedik, ez még se tűnik fel Holmesnak. Közben megtudjuk, hogy Adler emberét ("Vörös Törpe" vagy "Vörös Krampusz") megtalálták holtan Blackwood sírjában, így már nem lehet a megbízója szolgálataira. Ezután Holmes belesétál Adler csapdájába - megiszik egy pohár bort, amit korábban Irene megmérgezett. Így ennek köszönhetően elcsattan az első csók, majd nem sokkal ezután a legkínosabb helyzetben tér magához a detektív.

 

Az eset után megint nem látjuk sokáig Adlert, de az újboli felbukkanásakor nagy bajba kerül. Egy alkalommal követi detektívünket, de Blackwood csapdájába sétál, így kikötözve, a lángok között érkezik egy láncon. Izgalmas jelenet következik, Holmes és Watson mindent elkövetnek, hogy megmentsék - előbb a lángoktól, majd a szalagfűrésztől. Az utolsó pillanatban sikerül is leszedniük, kishíján beleesik a szalagfűrészbe, de Holmes megmenti, amit öleléssel és csókkal hálál meg. Blackwood eközben felszívódik, így előbb Watson, majd Holmes és Adler a nyomába ered - azonban egy baklövésnek köszönhetően a fejükre robban a ház. A detektív magához térve se Irene-t, se Watsont nem találja már.

A következő jelenetben Adler el akar utazni Londonból, azonban a vonaton megbízójával találkozik össze. Irene állítása szerint, ő már bevégezte a munkát - hiszen neki csak Reordant (azaz a "Vörös Törpét") kellett megtalálnia. A titokzatos ember azonban Reordan gépét akarja, így megfenyegeti Adlert, hogyha nem szerzi meg, akkor a következő holttest Sherlock Holmesszé lesz. Ez hatott a nőre, és kénytelen Londonban maradni.

 

Legközelebb ismét a Baker Streeten látjuk. Holmes titkolni se tudná abbéli örömét, hogy viszont látja. A detektív ezután minden új felfedezését megosztja Watsonnal és Adlerrel, azonban megzavarja őket Lestrade és kis csapata és épp csak arra van ideje, hogy kimenekítse a lakásból két barátját.

Lezajlik Holmes és Coward közti jelenet, majd főhősünk az ablakon kiugorva a Temzében landol. Korábban már megismerhettük Holmes régi ismerősét, Tanner kapitányt, aki Watson és Adler társaságában siet hajójával a detektív segítségére. Nincs idő a csevegésre, ugyanis meg kell menteniük a világot, vagy legalábbis Londont Blackwoodtól.

 

A csatornarendszeren keresztül hárman - Holmes, Watson és Adler - bejutnak a parlamentbe, ahol felfedeznek egy gépezetet. Holmes, mint mindig, rögtön rájön mi az - egy vegyi fegyver. Miközben Holmes és Watson megprobálnak egy tervet kitalálni, Adler gondolkodás nélkül támadásba lendül - és kiderül, hogy milyen jól ért a fegyverekhez is. Hamar a gépezet közelébe kerül, közben még Holmest is megmenti. Nem sokkal ezután már a szerkezet kiiktatásán tanakodnak és feltűnő, hogy Adler mennyire ért hozzá. A működésének megakadályozásának az ötlete is tőle származik, miszerint elég kivenni a cianidos tartályokat. Holmes felajánlja pipáját, amivel könnyen készíthetnek robbanószert, azonban megjelenik egy régi ismerős, Kotró. Így a detektív és barátja vele van elfoglalva, miközben Adler megcsillogtatja kémiai tudását és rendkívül gyorsan kirobbantja a cianidos tartályokat. Váratlan fordulat a történetben, hogy a nő fogja a tartályokat és lelép velük, otthagyva a főhőst és barátját Kotróval birkózni.

Azonban nem tud messzire menekülni, ugyanis a Tower híd tetejére jut ki, ami csak félig van kész, így zsákutcába kerül. Holmes itt utol is éri, de közli a nővel, hogy nem hajlandó tovább kergetni. Adler meglepődve indul visszafelé és végül legyőzi a bűntudat - közli a detektívvel, hogy hajlandó mindet elmondani. Amikor viszont bele kezdene mondandójába, megjelenik Blackwood. Izgalmas jelenet, mikor Adler és Blackwood megküzdenek, de végül a gonosznak sikerül felül kerekednie, s majd látva Holmes rémült arcát, letaszítja a mélybe Adlert.

 

Holmes csak Blackwood elintézése után ér rá Adlerrel foglalkozni - meg is találja lentebb eszméletlenül. A nő arra ébred, hogy bilincs van a kezén. Nem hajlandó tovább titkolózni - elmondja, hogy a megbízója Moriarty volt, aki egy professzor és figyelmezteti a detektívet, hogy nem ajánlatos lebecsülni őt, mert van olyan éles eszű és sokkal fondorlatosabb, mint ő. Elérkezik a búcsú ideje: Adler meg van győződve róla, hogy hiányozni fog Holmesnak, melyet a detektív el is ismer. És itt ér véget Irene Adler szerepe a történetben.

(Saját írás! - Don't Copy!)

 
Adatok

Az oldal 2010. február 05.-én nyitotta meg a kapuit. Témája a 2009 évvégén megjelent, Guy Ritchie által rendezett Sherlock Holmes film és azok színészei. 2011. decemberében érkezett meg a folytatás, mely az Árnyjáték alcímet kapta, valamint azt rebesgetik hogy hamarosan érkezik a harmadik rész is. Egy főszerkesztője (Fawkes) és két társszerkesztője (Melenda és Gazpacho) van. Ajánlott böngésző: Firefox. Sok modullal és majdnem mindennapi frissel várunk.

Oldal nyitása: 2010. február 05.
Szerkesztő: Fawkes
Oldal témája: Sherlock Holmes
Oldal nyelve: magyar
Ajánlott böngésző: Firefox

~¤~

Rendezte: Guy Ritchie
Sherlock Holmes: Robert Downey Jr.
Dr. John Watson: Jude Law
Irene Adler: Rachel McAdams
Mary Morstan: Kelly Reilly

 
Chat

Csak kulturáltan! Hirdethetsz, de csak mérsékelten (vagyis ne ötvenszer, hanem csak egyszer-kétszer). Erre ott van továbbá a vendégkönyv és a reklámkönyv is. Cserére jelentkezni a chatben tudtok. Szeretettel várunk mindenkit!

VK                                        RK

SH Fórum 
Fontos időpontok

A legfontosabb dátumokat mindig megtalálod itt, most már sok extra infóval is!:

Cím? - Black Sea; Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - Robinson kapitány; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.12.05.; Amerikai premier? - 2015.01.23.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kódjátszma (The Imitation Game); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Stewart Menzies; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.11.14.; Amerikai premier? - 2014.12.25.; Magyar premier? - 2015.01.29.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kingsman: A titkos szolgálat (Kingsman: The Secret Service); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Merlin; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.01.29.; Amerikai premier? - 2015.02.13.; Magyar premier? - 2015.02.12.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Child 44; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Raisa Demidov; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.04.17.; Amerikai premier? - 2015.04.17.; Magyar premier? - 2015.04.16.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron); Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.04.23.; Amerikai premier? - 2015.05.01.; Magyar premier? - 2015.05.07.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Aloha; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Tracy; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.09.04.; Amerikai premier? - 2015;05.29. Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - A kém (Spy); Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - ?; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.06.05.; Amerikai premier? - 2015.05.22.; Magyar premier? - 2015.06.04.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Southpaw; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Maureen Hope; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.07.31.; Amerikai premier? - 2015;07.31.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Spotlight; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Sacha Pleiffer; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.; Amerikai premier? - 2015.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Prometheus 2.; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Elizabeth Shaw; Státusz? - bejelentett; Angol premier? - ?; Amerikai premier? - 2016.03.04.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Captain America: Civil War; Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - előkészületek; Angol premier? - 2016.04.29.; Amerikai premier? - 2016.05.06.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

 
Egyéb oldalak

További oldalak:

Szerkik további oldalai:

 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)