¤ Sherlock Holmes: A Game of Shadows ¤
Köszöntő

Üdvözöllek az első gportalos Sherlock Holmes film rajongói oldalon. Itt mindent megtudhatsz a 2009. decemberében és 2011. decemberében megjelent Arthur Conan Doyle regényei alapján készült filmekről, melyek teljesen új formában mutatja be a népszerű detektívet. Állítólag jön a 3. rész is! Nézz körül az oldalon, tudj meg minnél többet a filmekről, színészekről és az íróról.

 

 
Navigation

¤01¤ Főoldal - frissek, hírek a filmről és színészeiről

¤02¤ Menü - Tudj meg mindent a háttérről

¤03¤ Gallery - Rengeteg kép a filmből

¤04¤ Videók - Nézd meg a filmet itt az oldalon

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2009-12-16
 
Hivatalos oldalak

 
Lájkold!

 
Elite Affies


//sherlock-holmes.gportal.hu/portal/sherlock-holmes/image/gallery/1423233021_79.jpg


Képre vár: marvelavengers.gp,

Helyek száma: 21/12 hely szabad

Szabályok

 ¤ jelentkezz a chatben!
 ¤ "én is - te is" játékszabály!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, lekerülsz!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt! Vannak akik a lájkolásomat élvezik, azokra nem feltétlenül érvényes az összes szabály!

(Jelentkezz bátran a chatbe, 99% hogy kikerülsz.)

 
Sherlock Holmes DVD és Bluray

Sherlock Holmes
DVD és Bluray infók

Guy Ritchie végleg kilépett a „műkedvelő” függetlenfilmes skatulyából, a Sherlock Holmes pillanatok alatt Hollywood élvonalába emelte. Még akkor is, ha klasszikus angol a sztori, igaz, nem kicsit felmelegítve, akció dúsítva.

Régóta vártunk már erre a filmre. Egyrészről, Guy Ritchie eddig csupa jó dolgot művelt, leszámítva az ex-feleségével közös filmjét, másrészről, Robert Downey Jr. és Jude Law külön-külön talán napjaink legjobb karakterszínészei országukban, így kettejük külön meccse volt igazán meleg, néha szó szerint. Az angol-amerikai háború meleg fronton zajlott néha. Holmes és Watson viszonya ugyanis messze nem szimpla munkakapcsolat. Érzelmekkel, vibrálásokkal teli minden közös jelenetük. Egyszerre kőkemény férfias, de ugyanakkor bensőséges, intim is. Nem mondanánk, hogy homoszexuális szál szövődött a Sherlock sztoriba, de tény, soha egyetlen rendező sem nyúlt ilyen őszinteséggel az alap sztorihoz:

 

Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) a XIX. század derekán már mindent tudott, amiről rettenthetetlen, éles eszű és modern kollégái csak álmodnak. A legendás mesterdetektív, aki közelharcban legalább olyan verhetetlen, mint logikus gondolkodásban, élete két legnagyobb problémájával kerül szembe. Az egyik: Holmes titokzatos szívét is rabul ejti egy nő, Irene Adler (Rachel McAdams), és a detektív nem sejti, hogy Adler kisasszony egy bonyolult tervet dédelgetve került a közelébe. A másik: ő és hű társa, doktor Watson (Jude Law) Lord Blackwood nyomába vetik magukat. Ha nem leplezik le időben, az az egész Brit birodalmat megrázhatja… A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, a Blöff és a Spíler rendezője ismét London vagány alvilágába vezet…de ezúttal Viktória királynő korába.

Minden idők leglátványosabb Sherlock Holmes feldolgozása Guy Ritchié. A nyolcvanas évek filmsorozatához képest öt osztállyal feljebb focizik a 2010-es alkotás. Persze, a technika fejlődése is sokat számított ebben. De ugyanakkor mégis, nagyon korhű maradt. Amiben legfőbb partnere a rendezőnek Philippe Rousselot operatőr, Sarah Greenwood látványtervező, és a vágó James Herbert voltak. Akik egy-két perc alatt átzökkentik a nézőt a 110 évvel ezelőtti Angliába. A kissé komor, sötét képek, mind-mind segítenek abban, hogy pillanatok alatt a történet részévé váljunk.

A Sherlock Holmes ráadásul egyszerre sztorizik és operál a látvánnyal. Nincs egyetlen üres csihi-puhi, ugyanakkor unalmas párbeszédek sem. Minden jelenetnek fontos szerepe van a teljes történet megértéséhez. Remek a mellékszereplők játéka is. Talán csak Rachel McAdams-et láttuk volna szívesen sokkal többet. A gyönyörű színésznő a film kétharmadáig gyakorlatilag tényleg epizodista, ám végül az általa alakított Irene Adler kulcsszereplővé lép elő, így egyre többet kerül ő is színre, a férfiak nagy örömére. Mark Strong fő gonosza viszont lehetne egy kicsivel hitelesebb is, a brit színész talán túlságosan „jóarcú” ehhez.

A világ leghíresebb nyomozójának legújabb kalandjai 2010. május 12-től lesznek elérhetők a ProVideo forgalmazásában. A nagysikerű film megjelenik egylemezes (2.990 Ft), kétlemezes (3.990 Ft) és limitált kétlemezes, lentikuláris borítós DVD-n (Xpress Xkluzív, 3.990 Ft), valamint BD-n (6.990 Ft). A film DVD-n 1.85:1, BD-n 1.78:1 képaránnyal szerepel, DVD-n DD5.1-es magyar és angol hanggal, valamint magyar és angol felirattal, BD-n DD5.1-es magyar és dts-HD MA 5.1-es angol hang, valamint magyar és angol felirattal. Az egylemezes változaton nem lesznek extrák, ugyanakkor a kétlemezes DVD és a BD-változat bőséges bónusztartalommal rendelkezik majd (DVD-n magyar felirattal).

Adatok:

 • Hossza: 123 perc
 • Megjelenés: 2010. május 12.
 • Kiadó: ProVideo
 • Kép: 1.85:1 (16:9)
 • Hang: magyar - DD 5.1, angol - DD 5.1, cseh - DD 5.1, török - DD 5.1
 • Felirat: magyar, angol hk., cseh, román, török
 • Extrák: Közvetlen jelenetválasztás, Interaktív menűk

A kétlemezes DVD-változat második lemezének tartalma (Sherlock Holmes: Teljes megújulás):

 • Felvonóhidak és csipketerítők: A késő viktoriánus London megalkotása
 • Hová lett Holmes sapkája?
 • Bevezetés a bar-ritsu művészetébe
 • Angolóra: Holmes kiejtésének elsajátítása
 • Megfigyelőképesség és logika
 • És még sok más!

BD-extrák (HD-ben):

 • BD-EXKLUZÍV: MAXIMÁLIS MOZIÉLMÉNY Guy Ritchie a Sherlock Holmes kulisszái mögé kalauzol a film nézése közben.
  • Kép-a-képben
  • Sztoribord-összehasonlítások
  • Képgalériák
  • Fókuszpontok
  • Időszalag
 • SHERLOCK HOLMES: TELJES MEGÚJULÁS Nézze meg, hogyan értelmezi újra Guy Ritchie és Robert Downey Jr. a mesterdetektív karakterét, és hogy hogyan készül Downey a szerepre!

 

A Sherlock Holmes-könyvek nagy rajongójának hírében áll. Ezért döntött úgy, hogy filmet készít a legendás detektívről?
– Nos, elsősorban rendező vagyok, így annak, hogy jól ismerem a Holmes-novellákat, természetes következménye, hogy egy nap meg is filmesítem őket. Szerintem ha Conan Doyle idejében lehetett volna forgatókönyvet írni, ő azt írt volna. Sherlock Holmes ráadásul egy közismert és szórakoztató figura, udvariatlan dolog lett volna nem forgatni róla.

Milyen kihívásokat jelentett a karakterek felfrissítése a mai mozirajongók ízlésének megfelelően?
– Szerintem ez nem tudatos, hanem természetes folyamat volt. A jelen mindenképpen be fogja magát rágni a történetbe: a narratívát a kollektív tudatalatti és a mai idők is meghatározzák. Játékként fogtam fel a dolgot: van egy általános elképzelés arról, hogy hogyan kell Holmes-t ábrázolni, az én dolgom pedig az, hogy ennek testet adjak. Ezen keresztül érti meg igazán az ember a kollektív tudatalatti jelentését, és ettől lesz igazán élvezetes a munkám. De az egész magától történik.

A szereplőválasztás is ideális… de hogyan alakult ki?

– Robert Downey Jr.-ra egy nagyszerű véletlen segített rátalálni. Teljesen másról beszélgettem vele, az ölemben ott feküdt a forgatókönyv, és megkérdeztem, szerinte ki lenne az ideális Holmes. Egyik dolog követte a másikat, és rájöttem, hogy épp a tökéletes Sherlock Holmesszal beszélgetek. Ami Watsont illeti: Jude Law és én hosszú hónapokkal ezelőtt találkoztunk egy hotelben. Nekem az volt a fő dol­gom, hogy bemutassam Robertnek, és reménykedjek, hogy a találkozás első tíz másodperce rendben lesz. Úgy is volt, és így tökéletes páros vált belőlük.

Igen, ez látszik a vásznon is.
– És nem csak ott. Ta­pasztalataim szerint akik jól kijönnek egymással magánemberként, a vásznon is jó páros lesznek.

A viktoriánus London milyen vizuális élményt jelent majd BluRayen?
– A technológia nagy rajongója vagyok, és ha valami igazi BluRay-élményt jelenthet, akkor ez a film az. Sok időt töltöttünk el a látvány kidolgozásával, mivel a film főszereplői közé tartozik London városa is. A BluRay maximálissá teszi a filmélményt.

 
Adatok

Az oldal 2010. február 05.-én nyitotta meg a kapuit. Témája a 2009 évvégén megjelent, Guy Ritchie által rendezett Sherlock Holmes film és azok színészei. 2011. decemberében érkezett meg a folytatás, mely az Árnyjáték alcímet kapta, valamint azt rebesgetik hogy hamarosan érkezik a harmadik rész is. Egy főszerkesztője (Fawkes) és két társszerkesztője (Melenda és Gazpacho) van. Ajánlott böngésző: Firefox. Sok modullal és majdnem mindennapi frissel várunk.

Oldal nyitása: 2010. február 05.
Szerkesztő: Fawkes
Oldal témája: Sherlock Holmes
Oldal nyelve: magyar
Ajánlott böngésző: Firefox

~¤~

Rendezte: Guy Ritchie
Sherlock Holmes: Robert Downey Jr.
Dr. John Watson: Jude Law
Irene Adler: Rachel McAdams
Mary Morstan: Kelly Reilly

 
Chat

Csak kulturáltan! Hirdethetsz, de csak mérsékelten (vagyis ne ötvenszer, hanem csak egyszer-kétszer). Erre ott van továbbá a vendégkönyv és a reklámkönyv is. Cserére jelentkezni a chatben tudtok. Szeretettel várunk mindenkit!

VK                                        RK

SH Fórum 
Fontos időpontok

A legfontosabb dátumokat mindig megtalálod itt, most már sok extra infóval is!:

Cím? - Black Sea; Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - Robinson kapitány; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.12.05.; Amerikai premier? - 2015.01.23.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kódjátszma (The Imitation Game); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Stewart Menzies; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.11.14.; Amerikai premier? - 2014.12.25.; Magyar premier? - 2015.01.29.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kingsman: A titkos szolgálat (Kingsman: The Secret Service); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Merlin; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.01.29.; Amerikai premier? - 2015.02.13.; Magyar premier? - 2015.02.12.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Child 44; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Raisa Demidov; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.04.17.; Amerikai premier? - 2015.04.17.; Magyar premier? - 2015.04.16.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron); Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.04.23.; Amerikai premier? - 2015.05.01.; Magyar premier? - 2015.05.07.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Aloha; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Tracy; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.09.04.; Amerikai premier? - 2015;05.29. Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - A kém (Spy); Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - ?; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.06.05.; Amerikai premier? - 2015.05.22.; Magyar premier? - 2015.06.04.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Southpaw; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Maureen Hope; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.07.31.; Amerikai premier? - 2015;07.31.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Spotlight; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Sacha Pleiffer; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.; Amerikai premier? - 2015.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Prometheus 2.; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Elizabeth Shaw; Státusz? - bejelentett; Angol premier? - ?; Amerikai premier? - 2016.03.04.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Captain America: Civil War; Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - előkészületek; Angol premier? - 2016.04.29.; Amerikai premier? - 2016.05.06.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

 
Egyéb oldalak

További oldalak:

Szerkik további oldalai:

 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)