¤ Sherlock Holmes: A Game of Shadows ¤
Köszöntő

Üdvözöllek az első gportalos Sherlock Holmes film rajongói oldalon. Itt mindent megtudhatsz a 2009. decemberében és 2011. decemberében megjelent Arthur Conan Doyle regényei alapján készült filmekről, melyek teljesen új formában mutatja be a népszerű detektívet. Állítólag jön a 3. rész is! Nézz körül az oldalon, tudj meg minnél többet a filmekről, színészekről és az íróról.

 

 
Navigation

¤01¤ Főoldal - frissek, hírek a filmről és színészeiről

¤02¤ Menü - Tudj meg mindent a háttérről

¤03¤ Gallery - Rengeteg kép a filmből

¤04¤ Videók - Nézd meg a filmet itt az oldalon

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2009-12-16
 
Hivatalos oldalak

 
Lájkold!

 
Elite Affies


//sherlock-holmes.gportal.hu/portal/sherlock-holmes/image/gallery/1423233021_79.jpg


Képre vár: marvelavengers.gp,

Helyek száma: 21/12 hely szabad

Szabályok

 ¤ jelentkezz a chatben!
 ¤ "én is - te is" játékszabály!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, lekerülsz!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt! Vannak akik a lájkolásomat élvezik, azokra nem feltétlenül érvényes az összes szabály!

(Jelentkezz bátran a chatbe, 99% hogy kikerülsz.)

 
Mary Morstan

Mary Morstan
/film karakter/

Általában a karakterről:

A főszereplő páros jobbik felének, Watsonnak nagy szerelme, a gyönyörű nevelőnő, Mary Morstan. A filmben Kelly Reilly alakítja.

Komoly kapcsolatot ápol Watsonnal, annyira, hogy már a házasságot tervezik. Ha valaki a nevelőnő ellensége, akkor Holmes biztosan - ugyanis a detektív úgy érezheti, hogy Mary elveszi legjobb barátját.

Türelmes nevelőnő, szereti a gyerekeket. Férjes asszony volt, azonban a film ideje alatt özvegy. Őszinte - mindent megoszt Watsonnal, kapcsolatuk harmónikus.

Adatok:

 • név: Mary Morstan
 • nem: nő
 • kor: 35 körüli
 • haj: szőke
 • szem: szürkés kék
 • foglalkozás: nevelőnő
 • lakhely: London
 • szerelem: John Watson

Egyéb tulajdonságai:

 • kedves, türelmes és rendes nevelőnő
 • nagyon szereti Watsont
 • Watsonhoz hasonlóan sokáig vissza tudja fogni magát - persze Holmess mellett senki nem bírja ki
 • volt már házas - a film idején özvegy, mivel férje elhunyt
 • szereti a detektív történeteket
 • nagyon jól ismeri Watsont - tudja róla, hogy bármiben hű társa Holmesnak

Történetben:

Watson rákényszeríti Holmest, hogy végre kimozduljon a lakásából úgy, hogy meghívja vacsorázni. A detektív nagy nehezen belemegy, így Mary Morstant a Royal étteremben ismerjük meg.

 

Minden normálisan indul, Holmes kedves és udvarias. Mary elmondja mennyire szereti a detektív történeteket, bár úgy véli az írók néha túl nagy jelentőséget fordítanak apró részletekre. Holmes ezt kissé megkritizálja, majd tesz egy bemutatót - el kezdi elemezni Watsont. Mary nem buta, így kissé túl könnyűnek tartja a kihívást - hiszen még is csak Watson Holmes legjobb barátja. A nő bátor és bevállalós - vagy legalább is ekkor még nem ismeri eléggé Holmest - és megkéri, hogy őt elemezze. A két férfi erősen tiltakozik, de miután Mary ragaszkodik a dologhoz, Holmes őt kezdi elemezni.

 

Megtudjuk, hogy nevelőnő - méghozzá minden bizonnyal kedves és türelmes és persze nagyon szereti a gyerekeket. Munkaadója is így gondolhatja, hiszen munkája fejében kölcsön adott neki egy értékes nyakláncot. Holmest azonban jobban érdekli egy másik ékszer, amit viszont nem hordott Mary. Kiderül, hogy Marynek volt már férje, vagy legalább is el volt jegyezve. A detektív azonban kissé túl kombinálja és túl messzire megy. Feltételezi, hogy Mary azért hagyta ott volt kedvesét, mert felfedezte gyűrűjének csekély értékét és inkább keresett egy jobb partit - mondjuk egy orvost. Persze kiderül, hogy volt párja elhunyt, így nem csoda ha Mary poharának tartalma Holmeson kötött ki. Megsértve, de úrihölgyként távozik, s pár pillanat múlva Watson is csatlakozik hozzá.

 

A filmben nagyon sokáig nem tűnik fel Mary, de említve annál többször van. Hiszen Watson és Holmes egyik fő vita témája ő lett. Nem sokkal az éttermes eset után megtudjuk, hogy Watson tudott , hogy volt jegyese Marynek. Később Holmes kísérletezik Watsonon és teszteli mennyire ragaszkodik Maryhez és hogy mennyire elszánt a házasságra. Watsont azonban még Flóra jósnő által felállított jövő sem rémiszti meg - színes terítők, porcelán babák, csipke alátét és sok-sok bibírcsók -, mert tudja, hogy ez Holmes aljas terve. Sőt hogy bizonyítsa elszántságát, ott helyben vesz egy gyűrűt - persze nem sokkal ezután elveszti, mert kisebb-nagyobb bajba keverednek Holmesszal. Annyira, hogy börtönbe kerülnek. A két jó barát összekap, és egyértelműen kiderül, hogy Watson csak egy dolgot nehezményez igazán - hogy Holmes mindenáron szabotálni akarja kapcsolatát Maryvel. Irónikus jelenet, mert ezt követően megjelenik Mary, aki kifizeti Watson óvadékát. A pár együtt távozik, Holmes pedig magára marad.

Legközelebb a kórházban látjuk. Holmes és Watson igen nagy bajba keveredett - többek között Adlernek köszönhetően - és Watsonnak sikerült belesétálnia Blackwood egyik csapdájába. Az épület a fejükre robban, a doktor pedig majdnem belehal. Mary, mint hű barátnő, a kórházban mindig vele van. Arra érkezik, hogy egy fura orvos épp a leleteit tanulmányozza. Mikor megszólal, Mary rájön, hogy Holmeshoz van szerencséje. A folyosón sikerül megállítania és el is mondja véleményét az álorvosnak. Meglepődve hallhatjuk, hogy Mary egyáltalán nem haragszik a detektívre, mert tudja, hogy Watson akart vele tartani. Fontos neki, akárcsak Holmesnak, és tudja, hogy a doktor mit akarnak - hogy Holmes győzzön, bármiáron. Ez bizonyára hatással van Holmesra, hiszen gyökeresen megváltoztatja véleményét Maryről.

 

A zárójelenetben látjuk utoljára őt. Kiderül, hogy Mary egy kicsit még mindig tart attól, hogy Holmes nem kedveli. Watsontól azonban megtudjuk, hogy a detektív az Adlertől elkobozott maharadzsa gyémántos nyakláncból egy csodaszép eljegyzési gyűrűt csináltatott nekik, így a nevelőnő kételyei alaptalanok. Odakint a kocsis a doktor utolsó holmijait pakolja, amikor belépnek Holmes lakásába - nem akármilyen belépő, hiszen a detektív felakasztva lóg egy szék fölött. Mary egy pillanatig azt hiszi halott, de Watson megnyugtatja affelől, hogy ez lehetetlen - ugyanis Holmes túlságosan szereti önmagát. Miután a ház ura felébred - és továbbra is felakasztva lóg - elmeséli Blackwood akasztási trükkjének lényegét. Holmes le akar jönni, Watson azonban nem szedi le - végül Mary kérésére mégis leszedi barátját. A nevelőnő eközben felfedezi Gladstone-t ájultan, így mikor megérkezik Clarkie a halál hírrel, Mary épp őt babusgatja. A kocsis bejelenti elkészült a bepakolással, így már csak a búcsú van hátra. Gladstone kiszökik, Mary és Watson utána mennek, Holmes pedig munkához lát.

(Saját írás! - Don't Copy!)

 
Adatok

Az oldal 2010. február 05.-én nyitotta meg a kapuit. Témája a 2009 évvégén megjelent, Guy Ritchie által rendezett Sherlock Holmes film és azok színészei. 2011. decemberében érkezett meg a folytatás, mely az Árnyjáték alcímet kapta, valamint azt rebesgetik hogy hamarosan érkezik a harmadik rész is. Egy főszerkesztője (Fawkes) és két társszerkesztője (Melenda és Gazpacho) van. Ajánlott böngésző: Firefox. Sok modullal és majdnem mindennapi frissel várunk.

Oldal nyitása: 2010. február 05.
Szerkesztő: Fawkes
Oldal témája: Sherlock Holmes
Oldal nyelve: magyar
Ajánlott böngésző: Firefox

~¤~

Rendezte: Guy Ritchie
Sherlock Holmes: Robert Downey Jr.
Dr. John Watson: Jude Law
Irene Adler: Rachel McAdams
Mary Morstan: Kelly Reilly

 
Chat

Csak kulturáltan! Hirdethetsz, de csak mérsékelten (vagyis ne ötvenszer, hanem csak egyszer-kétszer). Erre ott van továbbá a vendégkönyv és a reklámkönyv is. Cserére jelentkezni a chatben tudtok. Szeretettel várunk mindenkit!

VK                                        RK

SH Fórum 
Fontos időpontok

A legfontosabb dátumokat mindig megtalálod itt, most már sok extra infóval is!:

Cím? - Black Sea; Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - Robinson kapitány; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.12.05.; Amerikai premier? - 2015.01.23.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kódjátszma (The Imitation Game); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Stewart Menzies; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.11.14.; Amerikai premier? - 2014.12.25.; Magyar premier? - 2015.01.29.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kingsman: A titkos szolgálat (Kingsman: The Secret Service); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Merlin; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.01.29.; Amerikai premier? - 2015.02.13.; Magyar premier? - 2015.02.12.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Child 44; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Raisa Demidov; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.04.17.; Amerikai premier? - 2015.04.17.; Magyar premier? - 2015.04.16.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron); Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.04.23.; Amerikai premier? - 2015.05.01.; Magyar premier? - 2015.05.07.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Aloha; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Tracy; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.09.04.; Amerikai premier? - 2015;05.29. Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - A kém (Spy); Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - ?; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.06.05.; Amerikai premier? - 2015.05.22.; Magyar premier? - 2015.06.04.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Southpaw; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Maureen Hope; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.07.31.; Amerikai premier? - 2015;07.31.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Spotlight; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Sacha Pleiffer; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.; Amerikai premier? - 2015.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Prometheus 2.; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Elizabeth Shaw; Státusz? - bejelentett; Angol premier? - ?; Amerikai premier? - 2016.03.04.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Captain America: Civil War; Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - előkészületek; Angol premier? - 2016.04.29.; Amerikai premier? - 2016.05.06.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

 
Egyéb oldalak

További oldalak:

Szerkik további oldalai:

 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)