¤ Sherlock Holmes: A Game of Shadows ¤
Köszöntő

Üdvözöllek az első gportalos Sherlock Holmes film rajongói oldalon. Itt mindent megtudhatsz a 2009. decemberében és 2011. decemberében megjelent Arthur Conan Doyle regényei alapján készült filmekről, melyek teljesen új formában mutatja be a népszerű detektívet. Állítólag jön a 3. rész is! Nézz körül az oldalon, tudj meg minnél többet a filmekről, színészekről és az íróról.

 

 
Navigation

¤01¤ Főoldal - frissek, hírek a filmről és színészeiről

¤02¤ Menü - Tudj meg mindent a háttérről

¤03¤ Gallery - Rengeteg kép a filmből

¤04¤ Videók - Nézd meg a filmet itt az oldalon

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2009-12-16
 
Hivatalos oldalak

 
Lájkold!

 
Elite Affies


//sherlock-holmes.gportal.hu/portal/sherlock-holmes/image/gallery/1423233021_79.jpg


Képre vár: marvelavengers.gp,

Helyek száma: 21/12 hely szabad

Szabályok

 ¤ jelentkezz a chatben!
 ¤ "én is - te is" játékszabály!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, lekerülsz!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt! Vannak akik a lájkolásomat élvezik, azokra nem feltétlenül érvényes az összes szabály!

(Jelentkezz bátran a chatbe, 99% hogy kikerülsz.)

 
Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték

Robert Downey Jr. új életet tudott kezdeni, mi lesz Lindsay Lohannel?

2010.08.08. 21:31, Fawkes
eredeti időpont: 2010.07.29. 10:05

Aki igazán szereti Robert Downey Jr.-t (Holmes) az bizonyára valamelyest ismeri a nem túl szép múltját is. Korábban ugyanis a színész drogproblémákkal küzdött, sőt emiatt még börtönben is ült. Persze ez már nagyon rég volt és épp ezért Robert a példaképe minden olyan embernek, akik új életet akarnak kezdeni a börtön évek után - hiszen lássuk be: Robert ma boldogabb, mint valaha:

"Lindsay Lohan bevonult a börtönbe, de mi lesz vele, ha kijön? Meg tud-e változni a rácsok mögött töltött napok alatt? Van, aki belerokkant, van, aki új életet tudott kezdeni. Robert Downey Jr. például boldogabb, mint valaha.

A világsajtó tele van Lindsay Lohannel és a börtönnel. A botrányos életű, 24 éves színésznőt azért ítélték el, mert megszegte a próbára bocsátás feltételeit egy 2007-ben történt ittas vezetési ügyben. Most mindenki azzal foglalkozik, hogy vajon lábra tud-e állni a 90 napos büntetése után.

Paris Hilton és Nicole Richie is megjárta a börtönt, utóbbi azóta boldog, kétgyermekes családanya és a szállodalánc-örökösnő is csak pasiügyeivel és partyjaival kerül a bulvárlapok címlapjára. Persze számtalan hollywoodi híresség járt már a rácsokon belül, valakinek jó tett, valakinek nem.

A színész, Robert Downey Jr. például csaknem másfél évet ült drogproblémái miatt, kijövetel után azonban ismét fellendült a karrierje, megnősült, boldog és sikeres.

Sean Penn is ült börtönben, ám legutóbb megütött egy paparazzót és ismét felmerült a lehetősége, hogy visszamegy.

Kiefer Sutherland ittas vezetésért ült 48 napot, de nem rettentette el a börtön teljesen: két évvel a szabadulása után megütött egy divattervezőt egy New York-i partyn.

Michelle Rodriguez, a Lost sztárja 17 napot ült ittas vezetésért, és ugyan a nagysikerű sorozatból kiírták, 2009-ben az Avatarban visszatért a sikeres színésznők közé.

A rapper Lil Kimet egy lövöldözés miatt varrták be 2005-ben 10 hónapra, ám a Dancing with the stars című produkcióval ismét beírta magát a hírességek történelmébe.

Meglepő módon Sophia Loren is ült 17 napot adócsalás miatt, de hogy ezt kevesen tudják róla, jól bizonyítja, milyen sikeres lett a börtönnapok után.

A rácsok mögötti élet tehát nem vágja minden esetben ketté a karriert, így még Lindsay Lohan is reménykedhet. Lehet, hogy még jót is tesz neki."

Strong interjú, Green Lantern képek és Comic-Con összefoglaló

2010.08.06. 12:19, Fawkes
eredeti időpont: 2010.07.27. 18:20

Felkerült a netre egy hosszabb lélegzetű interjú Mark Stronggal (Blackwood), melyet a Comic Conon készítettek a sztárral, s melyben természetesen jövőbeli filmjéről, a Green Lanternről beszél. A színész, mint azt már tudjátok, a főgonosz Sinestrot fogja alakítani. Az interjút Alex Billington készítette, így az ő nevében fordítom a cikket:

http://media2.firstshowing.net/firstshowing/img2/markstrong-sinestrofacecropintTSR.jpg

"Ez egy igazi megtiszteltetés, hogy végre találkozhattam egyik kedvenc színészemmel, Mark Stronggal egy gyors interjúra a Comic-Conon a hétvégén. Mark fogja játszani Sinestrot a következő nagysikerűnek ítélt  Warner Bros filmben, a Green Lanternben, olyan sztár mellett, mint Ryan Reynolds - aki Hal Jordant formálja meg -, s mely filmet Martin Campbell rendezett. Mark és én mélyen beleástunk a film titkaiba, megvitattuk mennyire képregényhű a történet, mennyit fogjuk Sinestrot látni, hogyan motiválja a gonosz karakterek és hogyan dolgozott a filmben. Egy teljesen lenyűgöző interjú Mark Stronggal, melyet valamennyi Green Lantern rajongónak kötelező megtekintenie."

/Saját fordítás! Don't Copy!/

Mark Strong Interview - Comic-Con 2010 from FirstShowing.net on Vimeo.

Itt van egy nagyobb poszter Mark Strong karakteréről, Sinestroról, illetve további filmes posztereket is láthattok:

http://3.bp.blogspot.com/_CwjoKGxuZ0Y/TE4u-BbyxPI/AAAAAAAAAE0/ObRs9Qc3YgQ/s1600/Sinestero+Green+Lantern.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_CwjoKGxuZ0Y/TAsPZnrWiOI/AAAAAAAAADM/aYSlv_NLm8w/s1600/Green+Lantern+Poster.jpg http://3.bp.blogspot.com/_CwjoKGxuZ0Y/TE4u_Oc27qI/AAAAAAAAAFE/Rt8IcReCNu4/s1600/Hal+Jordan+Green+Lantern.jpg http://3.bp.blogspot.com/_CwjoKGxuZ0Y/TE4u-t30peI/AAAAAAAAAE8/n8Ox6sSPQ3k/s1600/Green+Lantern+Carol+Ferris.jpg http://4.bp.blogspot.com/_CwjoKGxuZ0Y/TE4u997sXqI/AAAAAAAAAEs/N7QIzp7n6Wo/s1600/Hector+hamond+Green+Lantern.jpg

És itt egy összefoglaló a 2010-es nyári Comic-Conról és az ott felvonuló sztárokról:

"A tegnap befejeződött, négynapos Comic-Conra idén is kivonult Hollywoodnak az a fele, amely a képregény-rajongókat megcélzó filmek gyártásával foglalkozik. A Tron: örökség, A Karib-tenger kalózai 4 és a Machete San Diegóban debütált előzetesét már mutattuk, az összes többi érdekesség alább következik.

A legérdekesebb filmes esemény a Comic-Conon valószínűleg az volt, hogy Edgar Wright Scott Pilgrim vs. the World-jét (hazai premier: december 30.) teljes egészében levetítették. Az első reakciók alapján úgy tűnik, a kritikusok nem elég gyerekesek ahhoz, hogy igazán élvezni tudják a Michael Cera főszereplésével készült képregény-adaptációt. Anne Thompson azt írja, hogy a "musicalek és akciófilmek felépítését ötvöző" film egészen egyedi, de ez nem jelenti azt, hogy megérintette volna: "a főleg fiatalokból álló közönség sokkal kedvezőbben reagált a filmre, mint én, ugyanakkor nem is én vagyok a célcsoport, és a videojátékos utalások se hatottak meg".

A Variety kritikusa már írása leadjében határozottan állást foglal: "a huszonöt év felettiek valószínűleg olyan fárasztónak találják majd Edgar Wright kultképregény-adaptációját, mintha egy túlfűtött főiskolásokkal telezsúfolt bulin kellene bébiszittert játszaniuk". Szemben a kritikusokkal, a rajongók lelkesek voltak, az alkotók pedig külön örülhettek annak, hogy a film alapjául szolgáló hatrészes képregénysorozat ötödik része Eisner-díjat kapott a találkozón a humoros kiadványok kategóriájában.

Természetesen a Marvel is felvonult most készülő képregényfilmjeivel. Az Amerika kapitány-ból (bemutató: 2011 július) és a Thor-ból (bemutató: 2011 május) is vetítettek előzetest (ezeket sajna még senki se töltötte fel a netre), utóbbiról a Slashfilm bloggere azt írta, hogy a 3D rondább benne még Az utolsó léghajlító-nál is. Erről az eseményről itt olvasható angol nyelvű összefoglaló, mi csak annyit emelnénk ki, hogy az Amerika kapitány főgonoszát, a Vörös koponya nevű náci szuperkatonát alakító Hugo Weaving elárulta, hogy Werner Herzog hangfelvételeit hallgatta, és onnan koppintotta le figurája beszédmódját.

A Thoros-Amerika kapitányos közönségtalálkozó végén meglepetésképpen felvonultak a The Avengers (bemutató: 2012 május) alkotói és főszereplői is: jelen volt Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Jeremy Renner és nem utolsósorban Mark Ruffalo is, aki az új Hulk lesz Edward Norton helyett. Joss Whedon rendező furcsa módon azzal köszöntötte a közönséget, hogy "úgyis el fogom szúrni". Anne Thompson szerint nem csak a rendező, hanem Ruffalo is feszengett a színpadon.

Valószínűleg az összes közül a Zöld darázs (The Green Hornet, hazai premier: 2011 január) közönségtalálkozója lehetett a legviccesebb, ahol Michel Gondry rendező és Seth Rogen főszereplő válaszolgatott a közönség kérdéseire. Rogen - aki a forgatókönyv társírója volt - például elmondta, hogy az írás és a színészkedés közt az a különbség, hogy "az írás klassz, mert nem kell hozzá borotválkozni és lefogyni", aztán hozzátette, hogy "ha valami jól van megírva, azt nehéz tagadni, a jó színészi játékot könnyebb semmibe venni". Gondry, akinek ez az első stúdiófilmje, megjegyezte, hogy a nagyobb költségvetés annyiban jelent számára változást, hogy most egy kicsit jobban tekintetbe veszi a közönséget, mint a korábbi filmjeinél (Egy makulátlan elme örök ragyogása, Az álom tudománya).

A Ryan Reynolds főszereplésével készülő Green Lantern (bemutató: 2011 június) közönségtalálkozójának minden jel szerint a női főszerepet alakító Blake Lively dekoltázsa volt a legizgalmasabb pontja, a Daniel Craig-féle, most forgó Cowboys & Aliens-ből (bemutató: 2011 július) pedig még csak egy fotót mutattak az alkotók. Levetítették még a Nicolas Cage-es, 3D-s Drive Angry kétperces előzetesét is, amiből egy félperces verziót már a netre is kitettek.

A Hobbit-ból kiszállt Guillermo del Toro is részt vett az eseményen, aki különféle, produceri irányítása alatt megvalósuló projekteket népszerűsített: a Don't Be Afraid of the Dark című horrort, amiben Guy Pearce és Katie Holmes játssza a főszerepet, és a Disneyland elvarázsolt kastélyán alapuló filmet, ami állítólag sokkal izgibb lesz, mint a 2003-as, Eddie Murphyvel készült verzió. Kiderült, hogy egy animációs Pinoccio-filmet is szeretne csinálni, amihez Nick Cave írná a zenét, és azt is elárulta, hogy a következő rendezése egy horrorfilm lesz, de erről egyelőre nem mondott többet."

Comic-Con 2010 továbbra is

2010.08.06. 11:32, Fawkes
eredeti időpont: 2010.07.26. 10:40

Tegnap már írtam és hoztam is pár képet Robert Downey Jr.-ról (Holmes), most pedig már pár videóval is szolgálhatok. Mint azt tegnap már írtam, Robert a 'Captain Amerika: The First Avenger' című filmet reklámozta a Comic-Conon, melyben a népszerű karaktert, Vasembert fogja alakítani. Erről pedig egy rövid cikk is megjelent:

"Samuel L. Jackson amerikai színész nyilvánosságra hozta a legújabb képregény-adaptáció, a várhatóan 2012-ben a bemutatásra kerülő The Avengers (A Bosszú Angyalai) című, minden szuperhőst egyszerre felvonultató film főbb szereplőinek listáját.

A Joss Whedon rendezte filmben Clark Gregget (Phil Coulson ügynök), Scarlett Johanssont (A fekete özvegy), Robert Downey jr. (Vasember), Chris Evanst (Amerika kapitány), Chris Hemsworthöt (Thor), Tom Hiddlestont (Loki) láthatjuk. Mint az már korábban nyilvánosságra került, Edward Norton nem játssza el ismét Hulkot a vásznon, a helyére Mark Ruffalo kerül."

Comic-Con 2010

2010.08.05. 08:39, Fawkes
eredeti időpont: 2010.07.25. 18:10

Pár napja megkezdődött az év egyik legnagyobb filmes eseménysorozata, a 2010 nyári Comic-Conja, ahol az idei és jövő évi filmeket reklámozzák a híresebbnél híresebb színészek, színésznők, producerek és rendezők. Így az eseményen feltűnt Mark Strong (Blackwood) és Robert Downey Jr. (Holmes) is, akik saját-saját filmjüket népszerűsítették a rendezvényen:

Mark Strong a jövő évben megjelenő képregény feldolgozású filmjét, a 'Green Lantern'-t népszerűsítette, melyben a színész - talán senkit sem lep meg - a főgonoszt, Sinestrot formálja meg. Egy videó interjú már napvilágot látott a sztárról, s emellett pár kép is színésztársaival az oldalán:

 

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Mark+Strong+Green+Lantern+Panel+Comic+Con+t40udMbL-WFl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Mark+Strong+Green+Lantern+Panel+Comic+Con+LdyRFGSGu6Tl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Mark+Strong+Green+Lantern+Panel+Comic+Con+g6S49NorEUol.jpghttp://www1.pictures.zimbio.com/gi/Mark+Strong+Green+Lantern+Panel+Comic+Con+IwZ05o7tNtPl.jpg

Több cikkben is említették, hogy ha minden igaz egy vadiúj Green Lantern előzetest is bemutattak. Nos, ezidáig ezt nem találtam meg, de van egy régebbi összeállítás, melyet azért berakok ide:

Robert Downey Jr. pedig a 2012. évre tervezett 'Captain Amerika: The First Avenger' című filmjét népszerűsítette, így róla is megjelent pár kép:

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Robert+Downey+Jr+Marvel+Studios+Captain+America+jicXZIlsOprl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Robert+Downey+Jr+Marvel+Studios+Captain+America+Qfm7w3Vnv49l.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Robert+Downey+Jr+Marvel+Studios+Captain+America+WjZGt66Us0Ul.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Robert+Downey+Jr+Marvel+Studios+Captain+America+f8GeAJQaWx7l.jpghttp://www1.pictures.zimbio.com/gi/Robert+Downey+Jr+Marvel+Studios+Captain+America+9nzgFWTEkq7l.jpg

Scorsese vs Cameron: Támadás a na'vik ellen?

2010.08.05. 08:37, Fawkes
eredeti időpont: 2010.07.25. 17:15

 

"Martin Scorsese már életében klasszikussá vált, és valószínűleg jó néhány filmje a mozitörténeti pantheon állandó darabja. A Taxisofőr, a Dühöngő bika vagy az Aljas utcák alkotója, aki Robert De Nirót és Ellen Burstynt is Oscar-díjhoz segítette, és hét jelölés után a Tégláért maga is átvehette a legnagyobb filmes elismerést, most új kalandba kezd: túl akarja szárnyalni James Cameront.

Új filmje, a Hugo Cabret a múlt század fordulóján Párizsban játszódó, mesés-fantáziadús szürreális történet lesz, mely 3D-ben készül.

A stáb egyik tagja az elmúlt héten – megszegve a szereződésben vállalt titoktartási kötelezettséget – úgy nyilatkozott, hogy a rendező kifejezett célja: túltenni az Avataron.

A film számára az ARRI kameracég új, különleges 3D kamerarendszereket fejlesztett ki, és mivel ezek a vadonatúj digitális műszerek igen súlyosak, a forgatókönyv viszont elképesztő kameramozgásokat ír elő, új kameramozgatási technikákat is kialakítottak.

A forgatás helyszíne máris úgy néz ki, mintha egy sci-fiben járnánk: a két párhuzamosan elhelyezett kerék közé épített kamera-szerkezetekből egyes jelenetekben 23 teljes készlet veszi körül a főszereplőket: Jude Law-t, Ben Kingsley-t, Sacha Baron Cohent és a Ha/Ver-ben megismert kamaszcsodát, Chloe Moretz-et."

Míg ön alszik... Woody forgat

2010.08.03. 16:45, Fawkes
eredeti időpont: 2010.07.24. 19:40

http://static.168ora.hu/db/00/CC/woody-allen-forgatas-kozben-d0000D0CCb65a5f865cca.jpg

"A New York-i rendező már két hete a francia fővárosban tartózkodik, ahol már javában folynak új filmje, a Midnight in Paris felvételei. Élő ember még nem találkozott vele, de a Le Parisien szemfüles fotósának a hétvégén, az éjszaka kellős közepén sikerült lencsevégre kapni az Oscar-díjas rendezőt a III. Sándor hídon – akció közben.

Az "Éjfél Párizsban” romantikus vígjáték, egy a ’20-as években Franciaországba átruccanó amerikai család, köztük egy boldog jegyespár - Owen Wilson és Rachel McAdams - bús-vidám, valóságos és lelki felfedezőútjáról szól az Óvilág legszebb fővárosába.

Párizs Woody Allen számára is az álmok városa. Bár eddig filmet még nem forgatott itt, New Orleans Jazz Band nevű együttesével (amelynek ő a klarinétosa) rendszeres vendége a francia fővárosnak, adott már koncertet a Mogador Színházban, sőt a Théatre du Chatelet-ban is. De gyanítható, hogy régóta kacérkodott egy párizsi filmkészítés gondolatával.

Úgy húsz évvel ezelőtt, amikor egy alkalommal az újságírók arról faggatták, miért kizárólag New York Manhattan negyede filmjeinek állandó helyszíne, a rendező így válaszolt: „Mert New York a világ legcsodálatosabb városa, talán csak Párizs vetekedhetne vele”.

Aztán mégis előbb Londonba merészkedett ki Manhattan otthonmelegéből, a zseniálisra sikeredett Match Point, a remek Cassandra álma és a kevéssé átütő Füles után a katalán fővárosba kirándult, ott született meg a szintén nagyon fogyasztható és szép látogatottságot produkáló Vicky Cristina Barcelona.

A Midnight in Paris előkészületei július első hetében kezdődtek meg Párizsban, mondhatni „titokban”. A République tér környékének egyik kis mellékutcáját ideiglenesen lezárták a forgalom előtt, a környező utcák lakóit a házak előcsarnokában kifüggesztett szűkszavú plakáton tájékoztatták arról, hogy korlátozott ideig rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptetnek életbe „ügyelve az önök nyugalmának zavartalanságára is”.

A forgatás helyszínéül szolgáló épület második emeletének ablakait fekete kárpittal fedték be, s a szereplőket szintén füstös üvegű gépkocsikon szállították a helyszínre. A környékbeliek beszámolói szerint a napokban két, arcát eltakaró személyt láttak belépni a kiválasztott épületbe, de egyiküket sem lehetett felismerni.

Az óvintézkedések korántsem eltúlzottak, a film szereplőgárdája valóságos sztárparádé: Owen Wilson és Rachel McAdams mellett jelentős szerepet kapott a filmben a tengerentúlon is nagy népszerűségnek örvendő Marion Cotillard, Oscar-díjas francia filmszínésznő (aki 2008-ban a Piaf című filmért kapta a legnagyobb amerikai filmes elismerést) vagy a magyar anyától született, szintén Oscar-tulajdonos Adrien Brody, aki A zongoristában nyújtott kiváló teljesítményével érdemelte ki a legjobb színésznek járó szobrocskát 2003-ban.

A felsorolásból persze kihagyhatatlan a francia First Lady, Carla Bruni-Sarkozy, mégha eddig színészi kvalitásait nem bizonyította is. Ő első ízben kap filmszerepet, s nem is akárkitől. Az egykori szupermodell, aki nemrég az énekesi karrierrel is megpróbálkozott, érthetően nem főszerepben debütál Woody Allen első franciaországi movie-jában. Egy szexis múzeum-igazgatónőt fog alakítani.

Nicolas Sarkozy elnök 42 éves felesége dicséretes szerénységgel nyilatkozott a felkérésről, amikor a hír napvilágra került: „Én nem vagyok igazi színésznő, még az is lehet, hogy abszolút rossz leszek ebben a műfajban, de egy ekkora lehetőséget nem hagyhatok ki. Szeretném, hogy elmondhassam, majd amikor nagymama leszek, hogy Woody Allen egyik filmjében szerepeltem”.

Az vesse rá az első követ, aki egy ilyen meghívást vissza tudott volna utasítani."

Belső szerveket hitelre: Repo Men - filmajánló

2010.08.02. 14:22, Fawkes
eredeti időpont: 2010.07.23. 14:00

Jude Law (Watson) legutóbbi filmje, a 'Repo Men' nem aratott osztatlan sikert, így a mai napig nem tudni, hogy Magyarországon mozikba fog-e kerülni a sci-fi, vagy sem. Mindenesetre van aki látta már és tetszett is neki, így itt van egy vadiúj ajánló a filmről:

"Ha nem tudod fizetni hiteled törlesztőrészleteit, a bank visszaveszi tulajdonát. A Repo Men-ben is követik ezt az elvet, a behajtók visszaveszik a cég termékeit, csupán annyi a különbség, hogy a filmben nem anyagi javak jelképezik a lízingelés tárgyát, hanem mechanikus belső szervek.

Ha nem tudod fizetni autód hitelének törlesztőrészleteit, a bank elveszi, mint ahogy házadat is lefoglalja, visszaveszi a tulajdonát - a nem túl távoli jövőben játszódó sci-fiben, a Repo Men-ben is ezt az elvet alkalmazzák, a behajtók visszaveszik a cég termékeit, csupán annyi a különbség, hogy a filmben nem anyagi javak jelképezik a lízingelés tárgyát, hanem mechanikus belső szervek.

http://vasnepe.hu/image.aspx?id=7287d318-d247-4570-aca5-3af6e49691c7&view=d687bb3a-509a-49ca-b43e-cbc038e76e5b

A sztori
A nem túl távoli jövőben az emberiség életminőségének javítására, és az évekig tartó donorlistákon való várakozás megszüntetésére feltalálták a mesterséges belső szerveket. Ezek a tökéletesen működő szerkezetek megoldást nyújtanak az emberek egészségyi problémáira, viszont áruk nagyon borsos, ezért a gyártó, a Union cég lízingeli ezeket. Amennyiben a felhasználó nem tudja fizetni a törlesztőrészleteket, akkor hamarosan felkeresi egy repo, azaz behajtó, s visszaveszi a cég tulajdonát. Ha le kéne írnunk egy ilyen behajtót, akkor nem sebészhez, nem korboncnokhoz hasonlítanánk, hanem egy vagány mészároshoz - amelyek közt van precíz és brutális állat is egyben. Egy ilyen behajtó Remy (Jude Law) is, aki barátjával Jake-el (Forest Whitaker) járja a megadott címeket és az utcákat, behajtandó szervek után kutatva.

http://vasnepe.hu/image.aspx?id=67b8f24e-8a9d-44d3-aee3-f0957160aeee&view=d687bb3a-509a-49ca-b43e-cbc038e76e5b

Remy családja viszont nem bírja ezt a fajta munkát, így a behajtónak egy jóval kevesebbet fizető, üzletkötői állást kell elvállalnia. Az utolsó melóján viszont baleset éri, s a következő képsorokon már egy kórházi ágyon fekszik, új szívre várva. Az új szívvel bekerül az adósok körébe, s mivel balesete után megváltozott gondolkodásmódja, ezért már nem képes a szemrándulás nélküli mészárlásra. Műszívével felkerülve a behajtandó ügyfelek listájára menekülni kezd Beth-el (Alice Braga), aki egy eleven termékbemutató terem is lehetne, hiszen mája, gyomra, tüdeje, térde, hangszálai, füle, szeme s még egyéb szervei is az Union-tól valók.

http://vasnepe.hu/image.aspx?id=faf3da4d-a9ec-4e84-a0e3-d35a9755b2e5&view=d687bb3a-509a-49ca-b43e-cbc038e76e5b

A sors fintora, avagy csak a kegyetlen főnök Frank (Liev Schreiber) közreműködése, hogy Remy szívét legjobb barátjának, Jake-nek kell begyűjtenie. Remy és Beth fellázad a rendszer ellen, viszont többet nem nagyon árulhatunk el, mert elvennék a film adta változatos és fordulatos történet hangulatát.

http://vasnepe.hu/image.aspx?id=1c3e0bc0-7c5b-40b2-985c-d654b45918c1&view=d687bb3a-509a-49ca-b43e-cbc038e76e5b

Miért volt jó?
Azért, mert a film egy olyan jövőképet mutat be, ami akár meg is eshet. Igaz nem hinnénk, hogy halomra ölnék a behajtók büntetlenül az embereket, viszont igen is meglehet egyszer arra az esély, hogy műszerveket használjon az emberiség, melyek árai elég magasak ahhoz, hogy lízingelni kelljen azokat. Ez a film is kicsit rámutat a hitelvállalás veszélyeire. Az elmúlt pár évben a hitellel rendelkező társadalom elég sokat szenvedett az árfolyamingadozások, illetve a felelőtlen hitelvállalás miatt. Ebben a jövőképben viszont már nem csak a négy kerék, vagy az otthon léte a tét, hanem az életük. Elgondolkodtató.

http://vasnepe.hu/image.aspx?id=0c683ddf-f1b4-4572-811b-b96c52cff40b&view=d687bb3a-509a-49ca-b43e-cbc038e76e5b

Összegzés
Ez a sci-fi nem csak témája miatt érdekes, hanem a bemutatott jövőkép miatt is. Nem túl távoli, az autók nem repülnek, sima Volkswagennel rójják a behajtók az utakat, vannak romos épületek, de nem olyan a világ, mint egy apokalipszis után, tehát: valóságos, elképzelhető. A film hangulatát nagy mértékben irányítja Marco Beltrami zenéje, s látványos jelenetekből is kijár rendesen. A Union központjának folyosóján lerendezett harcjelenet látványos, s az utána következő képsorok a szkennerszobában - azaz a film csúcspontja - emlékezetes jelenet marad. Szerelem, szánalom, megbocsátás, düh, remény, boldogság, bizonyítás, elszántság - s temérdek hatás egy jelentbe sűrítve.

Érdemes megnéznie a filmet azoknak, akik kicsit is fogékonyak a sci-fi iránt, azoknak, akik nem utasítják el csípőből a jövőképeket. Hozzá tennénk még, hogy a film végére bevitt "csavar", akkorát fordít a sztorin, hogy az addig már-már leüllepedett szummázást teljesen felkavarja."

Új Sherlock Holmes sorozat

2010.08.01. 11:41, Fawkes
eredeti időpont: 2010.07.22. 14:45

Bár ez nem tartozik közvetlenül az oldalhoz, mégis csak egy Sherlock Holmes és nagy valószínűséggel a Guy Ritchie által prezentált sikerfilm hatására alkották meg a következő sorozatot - s azoknak, akiknek már eddig sem tetszett a "modernizált" Holmes, ez még inkább nem fog tetszeni...

"Nem csak mozis és DVD-s Sherlock Holmes-ok készültek tavaly, hanem egy tévés verzió is, melynek premierjére hétvégén kerül sor Nagy Britanniában. A fő csavar a modern környezetbe helyezett sztori lesz.

Úgy tűnik, hogy egyre nagyobb divatba jön manapság Sherlock Holmes. Elég csak Robert Downey Jr. sikerfilmjére gondolni, valamint a nagy konkurensre, melyben dinoszauruszokkal eresztették össze a pipázó nyomozót. A legújabb adaptáció, a Sherlock, napjainkba helyezi Sir Arthur Conan Doyle nyomozójának történetét és tévés minisorozat formájában tálalja azt.

A BBC Sherlock című sorozata három 90 perces részben mutatja be a detektív legújabb reinkarnációját, akit Benedict Cumberbatch fog alakítani. A sorozat fő írója az a Steven Moffat, akinek eddig olyan remek szériákat köszönhetünk, mint a Páran párban, a Jekyll, vagy éppen a Ki vagy, Doki? legújabb szezonja. Az író elmondása szerint a sorozat történetei egyszerre fognak alapulni eredeti Conan Doyle-sztorikon és saját kútfőből írt rejtélyeken."

Above Suspicion folytatás és McAdams stílus

2010.07.30. 14:14, Fawkes
eredeti időpont: 2010.07.21. 11:20

Kelly Reilly (Mary) már szerepelt a pár részes tv sorozatban, a 'Above Suspicion'-ban, mely most fogja megélni harmadik felvonását. S a folytatásból a színésznő sem maradhat ki:

"Hat héttel ezelőtt megkezdődött a forgatás az ITV három részes drámájának folytatásásnak, a 'Above Suspicion: Deadly Intent'. A négyrészes siker könyveket Lynda La Plante adaptálta, s ezeket Noel Farragher dolgozza fel. A bestseller az újonc nyomozóról, Anna Travisről szól. A folytatás a La Plante Productions által 3x60 perces mini sorozatban fog megjelenni, s melyet főleg Londonban forgatnak.

Kelly Reilly (Sherlock Holmes, Meant to Be) visszatér, mint Anna Travis. Reilly mellett feltűnnek majd olyan sztárok is, mint Ciarán Hinds (John Carter of Mars, Harry Potter és a Halál Ereklyéi), aki újonnan a nyomozónő főnökét, a nyomozó ügyvezető főigazgatót, James Langtont fogja alakítani.

Hozzájuk csatlakozik Shaun Dingwall (Rock & Chips, Moses Jones), mint a nyomozó főfelügyelő Mike Lewis, aki mindössze az első gyilkosságig jelenik meg, Celyn Jones (Law & Order), mint a nyomozó őrmester Paul Barolli, és Amanda Lawrence (Little Dorrit), mint a nyomozó rendőr Joan Faukland jelenik meg.

Az új részekben epizód szereplőkként feltűnik majd Ray Fearon (Raw, Missing), Robbie Gee (The Fixer, Murphy's Law), Andrew Woodall (Place of Execution, Lawless), Julian Sands (The Good Life, Assisting Venus) és Richard Brake (Outpost, Halloween II.), valamint az elismert dán színésznő Stine Stengade és Benedikte Hansen.

Above Suspicion: Deadly Intent egy La Plante produkció az ITV1-nek. A film vezető producerei Lynda La Plante és Liz Thorburn, további producer Hugh Warren, a rendező pedig Gillies MacKinnon."

/Saját fordítás! Don't Copy!/

Megjelent egy cikk Rachel McAdamsről (Adler), melyben az elmúlt években bemutatott stílusait elemzik, s így találhattok egy 35 képből álló portfóliót is róla, melyben többek között megcsodálhatjátok a Sherlock Holmes premierek gyönyörű ruháit és a 2010-es Oscar gálán viselt - jó pár helyen a legszebbnek megszavazott - ruháját is. A cikkért katt ide!

Madonna exférje igazi álompasi - Guy Ritchie, a szexi rendező

2010.07.30. 14:12, Fawkes
eredeti időpont: 2010.07.20. 18:45
 

"Ízlések és pofonok - nincs ez másképp az álompasik terén sem. Míg egyikünk az erős karokat imádja, másikunknak a lelki kapocs a fontos, sokaknak pedig valami egész más mozgatja meg a fantáziáját. Például valaki, aki Madonna férje volt, Guy Ritchie, a szexi sztárrendező.

Guy Ritchie 1968. szeptember 10-én született a nagy-britanniai Hatfieldben, Amber és John Ritchie második gyermekeként.

Első nagyjátékfilmje a Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső volt 1998-ban. Ezzel együtt 8 film írható a számlájára (sajnos csak 6-ot mutattak be a magyar mozikban), a Blöff, a Hullámhegy, a Revolver, a Spíler és a Robert Downey Jr. főszereplésével készült Sherlock Holmes is. 2000-ben vette feleségül Madonnát, akitől 2000 augusztusában egy gyermeke született, Rocco. Ezután örökbe fogadtak egy malawi fiút, Davidet. 2008-ban a válásuktól volt hangos a sajtó, amit azzal indokoltak, hogy kapcsolatuk régen tönkrement, és nem tudják tovább tartani a látszatot. Az énekesnő utódjaként a szexi rendező egy szép modellt, Jacqui Ainsley-t választott, akivel állítólag őrülten szerelmesek egymásba."

 
Adatok

Az oldal 2010. február 05.-én nyitotta meg a kapuit. Témája a 2009 évvégén megjelent, Guy Ritchie által rendezett Sherlock Holmes film és azok színészei. 2011. decemberében érkezett meg a folytatás, mely az Árnyjáték alcímet kapta, valamint azt rebesgetik hogy hamarosan érkezik a harmadik rész is. Egy főszerkesztője (Fawkes) és két társszerkesztője (Melenda és Gazpacho) van. Ajánlott böngésző: Firefox. Sok modullal és majdnem mindennapi frissel várunk.

Oldal nyitása: 2010. február 05.
Szerkesztő: Fawkes
Oldal témája: Sherlock Holmes
Oldal nyelve: magyar
Ajánlott böngésző: Firefox

~¤~

Rendezte: Guy Ritchie
Sherlock Holmes: Robert Downey Jr.
Dr. John Watson: Jude Law
Irene Adler: Rachel McAdams
Mary Morstan: Kelly Reilly

 
Chat

Csak kulturáltan! Hirdethetsz, de csak mérsékelten (vagyis ne ötvenszer, hanem csak egyszer-kétszer). Erre ott van továbbá a vendégkönyv és a reklámkönyv is. Cserére jelentkezni a chatben tudtok. Szeretettel várunk mindenkit!

VK                                        RK

SH Fórum 
Fontos időpontok

A legfontosabb dátumokat mindig megtalálod itt, most már sok extra infóval is!:

Cím? - Black Sea; Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - Robinson kapitány; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.12.05.; Amerikai premier? - 2015.01.23.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kódjátszma (The Imitation Game); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Stewart Menzies; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.11.14.; Amerikai premier? - 2014.12.25.; Magyar premier? - 2015.01.29.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kingsman: A titkos szolgálat (Kingsman: The Secret Service); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Merlin; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.01.29.; Amerikai premier? - 2015.02.13.; Magyar premier? - 2015.02.12.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Child 44; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Raisa Demidov; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.04.17.; Amerikai premier? - 2015.04.17.; Magyar premier? - 2015.04.16.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron); Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.04.23.; Amerikai premier? - 2015.05.01.; Magyar premier? - 2015.05.07.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Aloha; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Tracy; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.09.04.; Amerikai premier? - 2015;05.29. Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - A kém (Spy); Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - ?; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.06.05.; Amerikai premier? - 2015.05.22.; Magyar premier? - 2015.06.04.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Southpaw; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Maureen Hope; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.07.31.; Amerikai premier? - 2015;07.31.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Spotlight; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Sacha Pleiffer; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.; Amerikai premier? - 2015.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Prometheus 2.; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Elizabeth Shaw; Státusz? - bejelentett; Angol premier? - ?; Amerikai premier? - 2016.03.04.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Captain America: Civil War; Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - előkészületek; Angol premier? - 2016.04.29.; Amerikai premier? - 2016.05.06.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

 
Egyéb oldalak

További oldalak:

Szerkik további oldalai:

 

Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!