¤ Sherlock Holmes: A Game of Shadows ¤
Köszöntő

Üdvözöllek az első gportalos Sherlock Holmes film rajongói oldalon. Itt mindent megtudhatsz a 2009. decemberében és 2011. decemberében megjelent Arthur Conan Doyle regényei alapján készült filmekről, melyek teljesen új formában mutatja be a népszerű detektívet. Állítólag jön a 3. rész is! Nézz körül az oldalon, tudj meg minnél többet a filmekről, színészekről és az íróról.

 

 
Navigation

¤01¤ Főoldal - frissek, hírek a filmről és színészeiről

¤02¤ Menü - Tudj meg mindent a háttérről

¤03¤ Gallery - Rengeteg kép a filmből

¤04¤ Videók - Nézd meg a filmet itt az oldalon

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2009-12-16
 
Hivatalos oldalak

 
Lájkold!

 
Elite Affies


//sherlock-holmes.gportal.hu/portal/sherlock-holmes/image/gallery/1423233021_79.jpg


Képre vár: marvelavengers.gp,

Helyek száma: 21/12 hely szabad

Szabályok

 ¤ jelentkezz a chatben!
 ¤ "én is - te is" játékszabály!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, lekerülsz!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt! Vannak akik a lájkolásomat élvezik, azokra nem feltétlenül érvényes az összes szabály!

(Jelentkezz bátran a chatbe, 99% hogy kikerülsz.)

 
Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték

Bosszú angyalai és plusz kilók

2010.06.13. 11:40, Fawkes
eredeti időpont: 2010.06.02. 14:00

Robert Downey Jr. (Holmes) nem csak a Vasember filmekben tűnik fel Tony Starkként, így korábban már láthattuk a karaktert megformálni 'A hihetetlen Hulk'-ban is. 2012-re várható egy újabb szuperhősös alkotás, a 'Bosszú angyalai' című mozifilm, ahol újabban megint a népszerű Vasembert fogja megformálni:

"A nemrég véget ért Lost legjobb karakterét, Sawyert játszó Josh Holloway is bekerülhet a 2012-re tervezett Bosszú angyalai mozifilmbe Vasember (Robert Downey Jr.) és a félszemű Nick Fury (Samuel L. Jackson) mellé. A 40 éves kaliforniai színész az óriássá változó Hangyaembert, Hank Pymet alakítaná, vagy Dum-Dum Dogant, aki cirkuszi erőemberből lett Shield-zsoldos a 2. világháború idején. Holloway már az X-Men kezdetek: Farkasban is játszhatott volna tavaly, de a Marvel nem neki, hanem Taylor Kitschnek adta a robbanó kártyákkal trükköző Gambit szerepét."

Robert sok akció dús filmben szerepel, így izmos felsőtestéhez lehetünk hozzá szokva, persze a színész hamar fel tud szedni pár fölös kilót...

"Az ismert színész csodás felsőteste már a múlté: a róla készült friss fotók alapján mostanság nem izmait, hanem pocakját növelte!

Decemberben még alig vártuk a Sherlock Holmes mozit, mert már tudtuk: Robert Downey Jr. tökéletesre gyúrt testét láthatjuk majd a vásznon. Ám úgy tűnik, hogy a színész a forgatás óta nem a súlyokat, hanem maximum a hamburgereket emelgette, ugyanis tekintélyes kis pocakot növesztett!

A sztárt a közelmúltban lezser szettben fotózták le: farmerban és egy láthatóan kényelmes szürke pólóban kapták őt lencsevégre, ám a felső nem rejtette el teljesen a hírességre felrakódott pluszkilókat.

Ezzel persze nem azt akarjuk mondani, hogy ha bepróbálkozna nálunk, mi azonnal elküldenénk a fölös kilók miatt, hiszen a Cosmo.hu csapatából mindannyian odavagyunk a színészért. Viszont azt be kell vallanunk, hogy izmosan nekünk sokkal jobban tetszik. És nektek?"

Pár új képet itt láthattok róla, melyek amúgy Joel Silver (producer) által rendezett Memorial Day partin készültek:

Movie producer
Joel Silver holds a Memorial Day party at his home. Movie producer
Joel Silver holds a Memorial Day party at his home. Movie producer
Joel Silver holds a Memorial Day party at his home.

Betörtek Guy Ritchie-hez

2010.06.11. 16:34, Fawkes
eredeti időpont: 2010.06.02. 13:15

Hát mikor megláttam a címet nem akartam hinni a szememnek, pedig valóban megtörtént az eset. Szerencsére nem volt üres a lakás, így könnyen elkapták a betörőt. Részletek a következő cikkben:

"Hol van Sherlock Holmes, amikor igazán szükség van rá? Megpróbáltak betörni a sajátos gengszterfilmjeiről, és immár Sherlock Holmes adaptációjáról is méltán híres rendező otthonába.

Hétfő reggel egy férfi próbált betörni Guy Ritchie Salisbury mellett lévő házába. Balszerencséjére éppen munkások dolgoztak Ritchie házában, akik meghallották a betörőt, elkapták, majd átadták a rendőrségnek.

A helyi rendőrség szóvivője azt nyilatkozta a People magazinnak, hogy valóban elfogtak egy 29 éves férfit, egy betörésről szóló bejelentés alapján. A nyomozók kihallgatták, majd óvadék ellenében szabadon engedték, a vizsgálatot pedig egyelőre függőben hagyták.

A filmrendező gyerekei éppen nem voltak otthon, de Ritchie igen, ő azonban nem látta a behatolót. Személyzetének tagjai a ház egy másik részében szálltak szembe a betörővel. Guy Ritchie sajtószóvivője nem nyilatkozott az esetről."

További cikkeket ide, ide, ide, ide, ide és ide kattintva olvashattok az esetről.

Kick-Ass

2010.06.09. 16:27, Fawkes
eredeti időpont: 2010.06.02. 13:00

Megjelent egy terjedelmes cikk a Kick-Ass-ről, azaz magyar címén a HA/VERről, melyben sok érdekesség kiderül, így többek között, hogy lesz folytatása a filmnek, mely 2012-re várható. Az első rész Magyarországon június 17-én kerül a mozikba:

"Matthew Vaughn, akinek a Neil Gaiman-féle Csillagport is köszönhetjük, ismét összeállt korábbi szerzőtársával, Jane Goldman-nel, és fantasy után most egy képregényt adaptáltak vászonra. Nem volt nehéz dolguk, a jó alapanyagot Mark Millar és John Romita Jr. által 2008-ban publikált Kick-Ass szolgáltatta.

A film címének magyarosítása jó pár biztosítékot kivert a rajongók körében: a Ha/Ver eredetileg jópofa szójátéknak indulhatott a forgalmazó berkeiben, míg aztán valami fejes rá nem bólintott: miért is ne? Mit ne mondjak, óriási hiba volt! Annyi filmnek hagyják meg az eredeti címét, nem is elsősorban az ötlet hiánya miatt, mint inkább a könnyebb beazonosíthatóság végett. Akkor most ez miért kellett?! Ráadásul az eredeti cím az angolban nem pusztán játék a szavakkal (a szó szerinti jelentés mellett a szlengben: király, menő, stb.), de egyben főhősünk neve is. A film szinkronjában állítólag még ezen is változtatnak, a főszereplőnket egyszerűen Zúzónak fogják keresztelni. Tudjátok mit? E film esetében én maradok az eredeti nyelvezetnél!

Kick-AssA sok gyerekbarát képregény feldolgozás után A sötét lovag volt talán az első, amely szakított a hagyományos megoldásokkal, és a "darkosabb", sötétebb vonalat felvállalta. Ezt követte tavaly a sokak által félre-, vagy épp meg nem értett Watchmen film, ami nekem speciel tetszett, de nagyon sokan nem tudtak vele mit kezdeni.

A Kick-Ass olyan, mint egy jól sikerült paródia, a Watchmen acélkeménységével párosítva. A kezdeti tini-vígjátékos felütést váratlan és humoros jelenetek sora erősíti, melyeket meg-megszakítanak a meglehetősen brutális és véres akciók. Az ember hirtelen nem tudja eldönteni, hogy viszonyuljon a filmhez. A Kick-Ass újra és újra meglepi a nézőt, és a címének megfelelően úgy éri, mint egy seggbe rúgás.

A film főszereplője Dave Lizewski (Aaron Johnson), egy igazi mai lúzer - a való világban nehezen találja a helyét, csak csetlik-botlik át az életen: a lányok keresztülnéznek rajta, a sporthoz béna, tehát a Nagy Amerikai Álom földjén csaknem láthatatlan. Hasonlóan lúzer haverjaival képregény boltokban keresi a válaszokat az élet nagy kérdéseire.

FightEgészen addig, míg egy nap főhősünk, miután napi rutinból ismét kirabolják a nyílt utcán, úgy nem dönt, hogy maszkos igazságtevőnek áll – életét mások megsegítésének szenteli. Dögös(nek vélt) szerkót húz, és karakán nevet választ: Kick-Ass! A kezdeti kudarcok után az egyik sikeres akciója révén a média felkarolja, és így olyanok is érdeklődést kezdenek tanúsítani iránta, akik figyelméről Dave, azaz Kick-Ass minden bizonnyal szívesen lemondana. Hamarosan rá kell döbbennie, hogy nem ő az egyedüli, aki látja a világ fonákságát; rejtélyes társai azonban igazán nagyban játszanak – a helyi gengszter főnököt szeretnék végleg eltakarítani az útból. A kérdés tehát az, hogy Kick-Ass beszáll-e a nagyok játszmájába, és kész-e valódi hőssé válni?

Az első olvasásra meglehetősen sablonosnak tűnő sztori valójában jól megszerkesztett, feszes tempójú cselekményszövést takar, ami egyedi karakterekkel dolgozik, ötletesen felépített szituációkkal és olykor (nem öncélúan) vulgáris, Tarantinosan odamondogatós dialógusokkal szolgál, melyeket jól megkoreografált, brutálisan véres akciójelenetek színesítenek. Ebből a szempontból nem az a családbarát popcorn-mozi, mindenképpen korhatár besorolás vár rá (ami, szerény véleményem szerint, csak jót tesz a produkciónak).

CageA Kick-Ass legerősebb ütőkártyája a jól kidolgozott karaktereiben rejlik. A színészek közül a legutóbb a Sherlock Holmesban rosszfiúként feltűnő Mark Strong itt is negatív szerepkörben tetszeleg – hiába, ez áll jól neki, mintha rá öntötték volna a szerepet. Aaron Johnson pedig mintha zsigerből hozná a főszereplő csetlő-botló figuráját (talán nem is színészkedik?). Nagy visszatérő is akad a filmben, mégpedig a korábbi filmjeivel (gondolok itt elsősorban a Veszélyes Bangkokra vagy a borzalmas Szellemlovasra) siralmasan lebőgő Nicholas Cage személyében, aki végre ismét összeszedte magát: kellően visszafogottan hozza Big Daddy figuráját, teret engedve a többieknek, s bár az enyhén Batman utánzatú jelmezében majdnem annyira mókás a kinézete, mint a főszereplő felhúzott óvszerre hajazó ruházatának, ezt sikerül kompenzálnia az ultrabrutál akcióival.

Kick-Ass_and_Hit-GirlA film legjobb karakterét nem véletlenül hagytam utoljára. Az angyali szépségű Chloe Moretz egyszerűen tökéletes Hit-Girl. A tizenkét éves kislány tündérien aranyos, éppen ezért hat idegenül csilingelő hangján a vulgaritás, és állnak furán kezében a vértől csöpögő kések. De ezek az ellentétek olyannyira helyén vannak a filmben, hogy az ember csak kapkodja a fejét, és majd leesik a székről, miközben röpködnek a poénok, és csattannak a pofonok. Hit-Girl jelenetei (amikor pici lányként a pisztolyt ráfogó apjával szemben áll a csatornában vagy már Hit-Girlként a drogtanyán kiszámolósdit játszik a rosszarcú gengszterekkel) egyszerűen elsöprőek, mint maga a karakter.

A film bővelkedik kult-gyanús pillanatokban, ilyen például az FPS-nézetes, éjjellátós jelenet, ami úgy van megcsinálva, ahogy annak lennie kell, vagy amikor először látjuk apa-lánya figuráját a vásznon, egymással szemben… nos, mintha Tarantino mester vetette volna papírra a jelenetet, amit szépen kiegészít az azt követő bowling pályás dialógus.  Mit mondjak, egyszerűen szenzációs!

Hit-GirlA film befejezése hagy némi kívánnivalót maga után – nekem nem igazán tetszett, az addig stabilan a földön járó cselekményvezetés szó szerint elszakad a talajtól, és az alkotók meglehetősen gyenge lezárással élnek. Sajnos, nem volt szerencsém az eredeti képregényhez, lehet, hogy ott is hasonlóan zárul a sztori, de nekem akkor sem jött be. A történet nagyobb része azonban kárpótol, mert hamisítatlanul eredeti mozgókép született, ami a mai képregény-adaptáció dömpingben már nagyon ránk fért.

A film zenéjéről sem szabad megfeledkezni: a vértől iszamos akciókhoz annyira oda nem illő zenei betéteket sikerült választani (például The Dickiestől a Tra LA LA Song), hogy pont ezért annyira jók, és ezért tudnak megfelelően működni. Így a zenei aláfestés is tökéletesen tükrözi a film forgatókönyvre és karakterekre jellemző ellentmondásosságát.

A Kick-Ass alapvetően egyfajta görbe tükre a képregény filmeknek, paródiába hajlóan komikus, de szerencsére nem mozdul el az idiotizmus irányába (lásd: Superhero Movie!), biztos lábakon áll a valódi világból vett színfalak közt, és eredetiséget csöpögtet egy, mostanában oly divatossá váló, de sajnos egyre inkább sablonokból építkező filmirányzatba – azért jó, mert mer más lenni, és ezzel újat mutatni.

A Kick-Assből játék is készült, ami a film amerikai bemutatójának napján, április 15-én került külföldön boltokba, elsősorban PS3-ra és iPhone-ra.

A film folytatása időközben zöld utat kapott: Kick-Ass 2: Balls to the Wall megjelenése 2012-re várható."

Scarlett Johansson adományként tiszteli Robert Downey Jr.-t

2010.06.08. 15:26, Fawkes
eredeti időpont: 2010.06.01. 20:45

"Scarlett Johansson úgy érzi, igazi adomány volt a sorstól, hogy együtt játszhatott Robert Downey Jr-al.

A brit színésznő a Vasember második részében szerepelt közösen Robert Downey Jr-al. Johansson igazi „adományként” fogta fel a sorstól, hogy végre egy filmben játszhatott egyik kedvencével. Ami nagy szó olyan valakitől, aki többek között Woody Allen-nel is dolgozott már együtt.

Scarlett szerint Downey Jr. tökéletes színészpartner, hisz segíti a másik karakterének kibontakozását. Nemhogy felülkerekedni nem akar, de saját játékával is arra törekszik, hogy a vele egy „színen” lévők még jobb teljesítményt hozhassanak ki magukból.

Nemrégiben ugyanezeket mondta el a film másik női főszereplője, Gwyneth Paltrow is, aki ráadásképp igazi barátságot is kötött Downey-val. Még párkapcsolati tanácsokat is adott a Vasembert alakító színésznek."

Sherlock Holmes 2. cikk

2010.06.08. 15:24, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.31. 15:05

Egy hosszabb cikk is megjelent a Sherlock Holmes folytatásáról, melyet most el is olvashattok:

"Az első rész némileg váratlan sikerétől megittasodott Warner Bros. december közepére tűzte ki a Sherlock Holmes második rész bemutatójának időpontját.

A Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes) és Jude Law (Dr. John Watson) főszereplésével forgatott mozifilm jobban teljesített a pénztáraknál, mint azt bárki remélni merte. Nem Guy Ritchie rendezői képességeit, vagy a pazar színészgárda tehetségét vonták kétségbe, inkább attól lehetett tartani, hogy a világhírű viktoriánus detektív kalandjai ma már kevesebb embert érdekelnek, mint teszem azt, egy emberöltővel ezelőtt.

Szerencsére a tamáskodókra rácáfolt a mozikba tóduló közönség, így a 90 milliós költségvetésből kihozott film mára közel 516 millió dollár bevételt termelt. Ennél kisebb siker is folytatások készítésére szokta sarkallni a stúdiókat, a Warner döntéshozói pedig megérezhettek valamit a levegőben, mert még a Sherlock Holmes tavaly decemberi bemutatója előtt kiszivárogtatták a sajtónak, hogy franchise-ban gondolkodnak, s egy esetleges folytatásban Brad Pittet tudnák elképzelni Moriarty professzor szerepében.

Arról ugyan még nincs hír, hogy a színész mit szólt a felvetéshez, netán vállalná-e a feladatot, ám azt már biztosra vehetjük, hogy legkésőbb a 2011 december 16-ra tervezett premiert követően kiderül, ki alakítja majd Holmes nemezisét."

Morning Glory & Midnight in Paris

2010.06.07. 14:42, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.29. 11:10

Pár napja már írtam és be is mutattam Rachel McAdams (Adler) legújabb filmjének, a Morning Glorynak az első előzetesét - ennek a videónak a kiképkockázott verzióját két helyen is megtalálhatjátok:

http://rachelmcadams.org/photos/albums/Movies/MorningGlory/Trailer/normal_snapshot30.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/Movies/MorningGlory/Trailer/normal_snapshot92.jpg

És a filmmel kapcsolatban itt egy cikk, illetve Rachel másik filmjéről, a Midnight in Paris-ról is szó esik:

"Végre itt az első trailer Harrison Ford tévébizniszes vígjátékából, amiben a 67 éves színész ezúttal nagypofájú sztárbemondóként villantja meg a Han Solo-vigyort, és szólogat be a fiatal tévés producernek, Rachel McAdamsnek (őt legutóbb Sherlock Holmes nőjeként láthattuk). A novemberben mozikba kerülő film sztoriját a 27 idegen igent és a Az ördög Pradát viselt jegyző Aline Brosh McKenna írta, a rendező Roger Michell. Harrison Fordot egyébként jövőre a Cowboys & Aliens című Damon Lindelof-képregényfilmben is viszontláthatjuk, itt ő lesz a zsarnok Dolarhyde ezredes, aki a vadnyugati kisvárost elözünlő űrlények miatt kénytelen kiegyezni az indiánokkal, a banditákkal, meg a környéken ólálkodó fura fickóval (Daniel Craig ). Premier: 2011. július 29.

(...)

Woody Allen bejelentette új filmje, a Midnight in Paris teljes stáblistáját: az idén nyáron megkezdődő forgatáson három Oscar-díjas színész, Adrien Brody, Kathy Bates és Marion Cotillard mellett Owen Wilson, Michael Sheen, Tom Hiddleston és Rachel McAdams lesznek főszereplők, de felbukkan a filmben Nicolas Sarkozy felesége, Carla Bruni is. A romantikus vígjáték egy üzleti ügyek miatt párizsba utazó család nyűgjeiről szól majd. A forgatókönyvet szokás szerint a rendező írta, a premier 2011-ben lesz."

Illetve tegnap óta két aprócska magyar hírben jelent meg, hogy meg van a Sherlock Holmes 2.-nek a bemutató napja, az egyik a Indexen jelent meg, a másik pedig a PC Dome-n tűnt fel:

"Kitűzték a Sherlock Holmes 2 bemutatóját, Amerikában 2011. december 16-án kerül a mozikba a folytatás, a forgatás ősszel kezdődik. Robert Downey Jr., Jude Law és Rachel McAdams is visszatér, de utóbbi kevesebbet lesz a színen, Moriarty pedig kilép az árnyékból. A készítők korábban azt mondták, Brad Pittet szeretnék megnyerni a gonosz szerepére."

"Idén már nem, de jövőre felkészülhetünk Sherlock Holmes visszatérésére, hiszen Guy Ritchie rendezésében és Robert Downey Jr. főszereplésével érkezik a második rész. A Warner pedig hivatalosan is bejelentette, hogy a jövő év végén, egész konkrétan december 16-án tervezik bemutatni a folytatást."

Sherlock Holmes 2. premier napja

2010.06.06. 10:42, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.28. 13:00

Hú most nagyon be vagyok zsongva, ugyanis meg van a Sherlock Holmes folytatásnak a valószínűsített angol premier napja, melyet tegnap jelentett be a Warner Bros.!!:

2011. december 16.

És további dolgokat is megtudtam, többek között - ha minden igaz - választ kaptunk egy nagy kérdésre: Visszatér a Sherlock Holmes 2-ben Rachel McAdams, mint Adler? A válasz: igen! A cikkek azonban hangsúlyozták, hogy továbbra sem főszereplő pozícióban, hanem csak is mellékágon fut Adler története - és jóval kevesebbet fogjuk látni, mint az első részben. Erről mind Joel Silver, a Sherlock Holmes film egyik producere számolt be a Sci-Fii Wire-nek. Én személy szerint örülök, hogy Rachel a folytatásban is szerepet kapott, mivel nagyszerű színésznő! 

Az már korábban is kiderült, hogy a film készítők a második részben szerepeltetni akarják (többet - mivel az első részben már ugy ahogy megjelenik a karakter) Holmes egyik legnagyobb ellenfelét, Moriarty professzort, de a nagy kérdés még mindig kérdés: Vajon Brad Pitt fogja alakítani a szerepet? A pletykát még egy éve indította el Dan Lin producer, és azóta egyre többen - többek között a második rész forgatókönyv írói Michele Mulroney és Kieran Mulroney - támogatják az ötletet. A felvetés érdekessége az, hogy a történetekben Moriarty jóval idősebb Holmesnál, ez azonban a filmben - ha Brad Pitt elvállalja a szerepet - nem így lenne, hiszen a színész körülbelül annyi idős, mint Robert Downey Jr. Igaz egy korábbi Guy Ritchie interjúban már fény derült arra, hogy eredetileg egy fiatal Holmest akartak szerepeltetni, pusztán véletlenül hozta a sors úgy, hogy Robert kapta a szerepet.

Nos ha a film 2011. december 16-án jelenik meg, akkor olyan filmekkel kerül a mozikba, mint a Brad Pitt által rendezett 'Mission: Impossible IV.', Martin Scorsese által rendezett 3D-s 'The Invention of Hugo Cabret', Steven Spielberg által rendezett szintén 3D-s 'The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn' valamint a Cameron Crowe által rendezett 'We Bought a Zoo'.

Még egy érdekesség - az egyik forrásomban a Sherlock Holmes folytatásának címe is feltűnik. Eszerint a folytatás címe valahogy így fog hangzani: Sherlock Holmes 2.: Holmes Harder. Ez persze csupán felvetés lehet, mert sehol máshol nem tűntették fel ezt az alternatívát... persze nem hangzik rosszul.

National Movie Awards 2010

2010.06.04. 12:28, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.27. 15:15

Nagyszerű hírem van: A Sherlock Holmes film elnyerte a tegnap este lezajlott National Movie Awards díjátadó gálán a 'Best Action/Thriller' kategória díját!

"Guy Ritchie rendező kezében landolt az első nagy díj a brit National Movie Awards gáláján, szerda este (2010.05.26.), ahol a Legjobb Akció Film / Thriller kategóriában gyűjthette be a trófeát a Sherlock Holmes filmjéért.

A viccmester, Chris Rock nyújthatta át a rendezőnek a nagyra becsült filmért, mely maga mögé szorította az olyan filmeket, mint a 'Viharsziget', a 'Becstelen brigantyk', a 'HA/VER' és a '2012'.

Ritchie nagy örömmel vette át a díjat: "Nagyon szépen köszönöm. Bár Oscart nem kaptunk, ezt megnyertük, mert ezt a közönség szavazta meg nekünk. Úgy indultunk neki az egésznek, hogy komédiát csinálunk, de úgy tűnik inkább tartozik a filmünk ebbe a kategóriába - viszont ebben mi vagyunk a legjobbak, hiszen elnyertük ezt a díjat."

A további díjakat a Harry Potter illetve a Twilight-saga söpörte be. A gálán sok híres sztár vonult fel, így Daniel Radcliffe, Emma Watson, Robert Pattinson, Orlando Bloom vagy épp Tom Cruise."

/Saját fordítás! Don't Copy!/

Továbbá a National Movie Awardson a 'Breakthrough Movie' kategóriában Rachel McAdams (Adler) egyik tavalyi filmje, az Időutazó felesége vihette el a díjat, melyért sok-sok grat! És persze a Sherlock Holmesnak is grat!

Képekkel és videókkal egyelőre nem szolgálhatok (ugyanis hiába kerestem, sehol semmit nem találtam, pedig a fenti cikk bizonyítja, hogy Guy Ritchie minimum jelen volt). Ha esetleg láttok valahol képeket vagy videókat a Sherlock Holmes-nak járó díjjal kapcsolatban, akkor légyszi írjátok meg a chatben, köszönöm!

A további nyerteseket ide kattintva nézhetitek meg.

Morning Glory trailer

2010.06.04. 12:25, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.26. 15:25

Megérkezett az első trailer Rachel McAdams (Adler) legújabb filmjéről, a Morning Gloryról, melyet a nyáron fognak bemutatni külföldön - arról még nincs hír, hogy Magyarországon is látható lesz-e a film, reméljük igen, ugyanis ígéretes filmnek néz ki az előzetes alapján:

És további infók derültek ki Rachel másik filmjével kapcsolatban, a Woody Allen által készülő 'Midnight in Paris' című filmről:

"Még csak most mutatták be Cannes-ban Woody Allen legfrissebb, You Will Meet a Tall Dark Stranger című kellemes kis komédiáját, de a mester pillanatokon belül hozzákezd következő filmje, a Midnight in Paris forgatásához Párizsban. A francia fővárosba érkező amerikai család történetének már eddig is igencsak rangos volt a szereposztása: Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Carla Bruni-Sarkozy, Michael Sheen és Kathy Bates mind játszik a filmben. Most újabb két névvel bővült a lista, és mindkettőnek csak örülni lehet: Adrien Brody egy "látványos" szerepet kapott a filmben, de figurájáról ennél többet nem tudni, Alison Pill pedig egy egyelőre teljesen ismeretlen szerepben bukkan majd fel. Pill az In Treatment második évadjában bizonyította színészi tehetségét, és örülünk, hogy Allen is felfigyelt az ígéretes fiatal színésznőre, akit egyébként hamarosan a Scott Pilgrim vs. the World-ben is láthatunk majd."

Jah és majdnem elfelejtettem: ma lesz a National Movie Awards, ahol a Sherlock Holmes film két kategóriában - Action/Thriller és Performance of the Year - lett jelöltetve, úgyhogy szurkoljatok és szorítsatok azért, hogy elvigye a díjakat! A jelölteket és további infókat ide kattintva szerezhettek!

Amikor a high-tech igazán rock'n'roll

2010.06.04. 09:15, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.25. 18:15

"Jon Favreau rendező és Justin Theroux forgatókönyvíró lehengerlő geek-hozzáállásával popkulturális ikonná emelik Vasembert, képregény-vonalon Chris Nolan újrapozicionált sötét Batmanje mellé egy igazi „RockNRollát” állítanak, a mainstream fémhulladékok közt pedig úgy vágják bordán a Transformereket, hogy azokba beszorul a fáradt olaj. Igazán menő, sőt, pöpec a Vasember 2.

http://static.filmkatalogus.hu/Vasember-2--23550.jpg 

Pedig a két megszállott fickó beleeshetett volna abba a hibába, amibe sokan, akik egy valóban pompásra sikerült első rész után a szélesre nyíló stúdióbukszáknak köszönhetően dagadtra tömik indokolatlan akcióval a folytatást. De nem, esetükben a profizmus és a rajongás olyannyira kiegyensúlyozódik, hogy felismerték az első rész erősségeit, elsősorban azt, hogy a főhős Tony Starkot alakító Robert Downey Jr. teljesen magáévá tette a karaktert. Nem lehetett nehéz, hiszen a hedonista sztár/szuperhős gyakorlatilag az ő pályáját is tükrözi. Szóval, ha Tony Stark létezne, akkor csak és kizárólag Robert Downey Jr. lehetne – ezt elhisszük.

 http://static.filmkatalogus.hu/Vasember-2--23554.jpg

Egyébként borzasztó szerencséjük is volt a választással, mivel a színészben van annyi vonzó önirónia, hogy azzal kiradírozza a többi karakter esetleges gyengeségeit is. Favreau okosan, szinte teljes mértékben megmenti a pátosz súlyától a filmet, nem törekszik világmegváltó igazságok kinyögésére, valamiféle alapvető tanulság azonban frappáns módon a sorok közül mégis kikandikál.

http://static.filmkatalogus.hu/Vasember-2--23553.jpg 

Az első  rész, ugye azzal ért véget, hogy Stark a média előtt bevallja, ő Vasember. Nos, a második rész pedig ezzel indít. Tehát meg kellett oldani, hogy a szuperhős leleplezését követően hogy lehet őt beilleszteni a társadalomba. Az amerikai kormányról csípős véleményt mond a bírósági jelenettel, amelyben Stark hipermodern technológiáját elkoboznák, és gyakorlatilag sorozatgyártást indítanának. Downey Jr. számára itt igazán önreflektív szöveget írtak, amikor szinte kisgatyára vetkőzteti a konkurenciát és kijelenti, hogy ő maga Vasember, nem pedig egy tőle független technológia.

 http://static.filmkatalogus.hu/Vasember-2--23552.jpg

El lehet mondani azt is, hogy fantasztikusan építették fel a karakterek túlnyomó többségét, ahol gyakorlatilag mindegyik tisztában van a korlátaival és a határaival. Sam Rockwell a konkurens fegyvergyártó személyében épp annyira ripacs, hogy az még nem teszi nevetségessé magát a szerepet. Mickey Rourke, a főellenség Ivan Vanko (a képregényben Ostor) megformálásában pedig hozza a Pankrátorban megismert arcot, ami ugyancsak egy testhezálló szerep, kevés szöveggel és retrósan ható orosz akcentussal. Nem utolsósorban Gwyneth Paltrow a tőle megszokott bájjal tölti meg Pepper Potts, Stark titkárnőjének figuráját.

http://static.filmkatalogus.hu/Vasember-2--23555.jpg 

Pompásan működik emellett az intertextualitás: kellő módon illeszkednek az események folyamához a Marvel-univerzumból kiragadt kisebb-nagyobb szeletek. A szuperhősök háttérszervezete, a S.H.I.E.L.D, Nick Fury (Samuel L. Jackson) vezetésével, és a Scarlett Johansson latexruhás Trinity-ihlette karakterének beiktatása, tudván, hogy a film nem róluk szól. Valahol megvan a veszélye annak, hogy teljesen indokolatlan az ő szerepeltetésük anélkül, hogy kifejtenék, kik is ők, és mit keresnek a filmben. Talán ezért érdemes egy kis háttérinformációt szerezni a Marvel-hősökről, ezzel ugyanis inkább a „geek”-eknek akarnak kedvezni, ahogy más apróbb utalással is, mint a Stark barkácsolt részecskegyorsítójához felhasznált Captain America-pajzzsal.

Mindent összegezve egy kiegyensúlyozott, könnyed szuperhős-történetet kapunk, amely nem egy bemagolt tanulságot próbál belénk sulykolni, hanem Robert Downey Jr., legutóbb a Sherlock Holmes-filmben is kiaknázott klasszikus sztár jellemét használja ki. Mindenfajta magasztos nyáladzástól lecsupaszítva tudatja a nézővel a legerősebb társadalmi szerepének, felelősségvállalásának jelentőségét. A sok-sok valóban menő, humoros megjegyzés leveszi az embert a lábáról, és igazolja a Lumiére-univerzum, a mozi, mint szórakozóhely legitimitását."

 
Adatok

Az oldal 2010. február 05.-én nyitotta meg a kapuit. Témája a 2009 évvégén megjelent, Guy Ritchie által rendezett Sherlock Holmes film és azok színészei. 2011. decemberében érkezett meg a folytatás, mely az Árnyjáték alcímet kapta, valamint azt rebesgetik hogy hamarosan érkezik a harmadik rész is. Egy főszerkesztője (Fawkes) és két társszerkesztője (Melenda és Gazpacho) van. Ajánlott böngésző: Firefox. Sok modullal és majdnem mindennapi frissel várunk.

Oldal nyitása: 2010. február 05.
Szerkesztő: Fawkes
Oldal témája: Sherlock Holmes
Oldal nyelve: magyar
Ajánlott böngésző: Firefox

~¤~

Rendezte: Guy Ritchie
Sherlock Holmes: Robert Downey Jr.
Dr. John Watson: Jude Law
Irene Adler: Rachel McAdams
Mary Morstan: Kelly Reilly

 
Chat

Csak kulturáltan! Hirdethetsz, de csak mérsékelten (vagyis ne ötvenszer, hanem csak egyszer-kétszer). Erre ott van továbbá a vendégkönyv és a reklámkönyv is. Cserére jelentkezni a chatben tudtok. Szeretettel várunk mindenkit!

VK                                        RK

SH Fórum 
Fontos időpontok

A legfontosabb dátumokat mindig megtalálod itt, most már sok extra infóval is!:

Cím? - Black Sea; Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - Robinson kapitány; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.12.05.; Amerikai premier? - 2015.01.23.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kódjátszma (The Imitation Game); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Stewart Menzies; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.11.14.; Amerikai premier? - 2014.12.25.; Magyar premier? - 2015.01.29.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kingsman: A titkos szolgálat (Kingsman: The Secret Service); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Merlin; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.01.29.; Amerikai premier? - 2015.02.13.; Magyar premier? - 2015.02.12.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Child 44; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Raisa Demidov; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.04.17.; Amerikai premier? - 2015.04.17.; Magyar premier? - 2015.04.16.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron); Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.04.23.; Amerikai premier? - 2015.05.01.; Magyar premier? - 2015.05.07.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Aloha; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Tracy; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.09.04.; Amerikai premier? - 2015;05.29. Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - A kém (Spy); Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - ?; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.06.05.; Amerikai premier? - 2015.05.22.; Magyar premier? - 2015.06.04.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Southpaw; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Maureen Hope; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.07.31.; Amerikai premier? - 2015;07.31.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Spotlight; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Sacha Pleiffer; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.; Amerikai premier? - 2015.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Prometheus 2.; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Elizabeth Shaw; Státusz? - bejelentett; Angol premier? - ?; Amerikai premier? - 2016.03.04.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Captain America: Civil War; Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - előkészületek; Angol premier? - 2016.04.29.; Amerikai premier? - 2016.05.06.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

 
Egyéb oldalak

További oldalak:

Szerkik további oldalai:

 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!