¤ Sherlock Holmes: A Game of Shadows ¤
Köszöntő

Üdvözöllek az első gportalos Sherlock Holmes film rajongói oldalon. Itt mindent megtudhatsz a 2009. decemberében és 2011. decemberében megjelent Arthur Conan Doyle regényei alapján készült filmekről, melyek teljesen új formában mutatja be a népszerű detektívet. Állítólag jön a 3. rész is! Nézz körül az oldalon, tudj meg minnél többet a filmekről, színészekről és az íróról.

 

 
Navigation

¤01¤ Főoldal - frissek, hírek a filmről és színészeiről

¤02¤ Menü - Tudj meg mindent a háttérről

¤03¤ Gallery - Rengeteg kép a filmből

¤04¤ Videók - Nézd meg a filmet itt az oldalon

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2009-12-16
 
Hivatalos oldalak

 
Lájkold!

 
Elite Affies


//sherlock-holmes.gportal.hu/portal/sherlock-holmes/image/gallery/1423233021_79.jpg


Képre vár: marvelavengers.gp,

Helyek száma: 21/12 hely szabad

Szabályok

 ¤ jelentkezz a chatben!
 ¤ "én is - te is" játékszabály!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, lekerülsz!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt! Vannak akik a lájkolásomat élvezik, azokra nem feltétlenül érvényes az összes szabály!

(Jelentkezz bátran a chatbe, 99% hogy kikerülsz.)

 
Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték

Robin be-Hoodol

2010.06.02. 13:27, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.24. 14:20

"Robin Hoodnak nincs nagy kultusza nálunk, azonban a főszereplő és a rendező „aurája” miatt sokat vártunk Ridley Scott és Russell Crowe filmjétől – hogy jól tettük-e vagy sem, arról alább.

http://mozinezo.hu/abc-filmek/r/robinhood/robinhood-250-07.jpg

A „kis megváltót” játszó erdei rabló alakját a szájhagyomány éltette, de a tollforgatók és a filmrendezők nem bírtak csak szemlélők maradni, ezért, valószínűleg busás haszon reményében, „remake”-elték a sherwoodi íjászt, akit Herbert Brenon 1913-as, Ivanhoe című filmjében láthattunk először húsvér figuraként, majd 1922- ben Allan Dwan Robin Hood-jában Douglas Fairbanks is felöltötte a karakterét.

De vászonra lépett már Sean Connery bőrében is, jobbján Audrey Hepburnnel (Robin és Marion, rendezte: Richard Lester, 1976), hogy az emlékezetes Kevin Costner-alakítást (Robin Hood, a tolvajok fejedelme, r.: Kevin Reynolds, 2001) és a több tucatnyi tévésorozatot ne is említsük.

 http://mozinezo.hu/abc-filmek/r/robinhood/robinhood-250-14.jpg

A legfrissebb, 2010-es Robin Hood-celluloideposz a harmadik keresztes háborút levezénylő Oroszlánszívű Richárd halálával indul. Ekkor ismerkedünk meg a Robin Longstride nevű íjásszal, aki negyedmagával elhatározza, hogy dezertál a keresztes csapatból. Úton Anglia felé az Anglia elleni összeesküvés áldozatává vált, haldokló Robert Loxley lovagnak tett fogadalma arra kötelezi, hogy annak neve mögé rejtőzve a királyi udvarba vigye I. Richárd koronáját.

http://mozinezo.hu/abc-filmek/r/robinhood/robinhood-250-02.jpg

„Hazaérve” idősebb Loxley felajánlja neki Marion, néhai fia feleségének kezét, így az „ál-Loxley” a nemesi család tagjává válik. Eközben rájön arra, hogy hazája sorsa nem a legjobban alakul, és úgy érzi, tennie kell a király és érdekbarátja elnyomásától szenvedő szegények megmentéséért. A Robin Hood-i értelemben vett igazságosztó tehát csak a film utolsó snittjeiben jelenik meg, ami alátámasztja Scott bejelentését, miszerint a Robin Hood 2-ben bontaná ki az eredetsztorit.

 http://mozinezo.hu/abc-filmek/r/robinhood/robinhood-250-09.jpg

Scott filmjének legnagyobb hibája, hogy kényes témához nyúl, ugyanis az eddigi Robin Hood-produkciók távolról sem voltak sem kasszasikerek, sem szuperprodukciók. Anglia Rózsa Sándorja ebben az új feldolgozásban szakrális aurát kap. A tréfás, könnyed hangvételű folklórtörténetekben élő hősökből legtöbbször nehéz mártírt faragni. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy a nagy Ridley Scottnak sem sikerült.

A szerzetesekkel, útszéli tolvajokkal, kisszerű kalandokkal, apró bosszúkkal társított Robin Hood-imidzs itt hirtelen nagyléptékűvé válik, a teljes Anglia jóléte függ tőle. Oroszlánszívű Richárd már a cselekmény elején levonul a vászonról, hogy helyet hagyjon Russel Crowenak, aki, sajnos, még mindig A gladiátor által teremtett mítoszból szerzi energiáját.

http://mozinezo.hu/abc-filmek/r/robinhood/robinhood-250-12.jpg

Crowe szereplése(i) mélyebbek kellene hogy legyenek, az általa alakított személyiség teljesebb, a cselekmény tétje nagyobb – nem csak egy helyi kiskirály „kicsinálása”. A szerelmi szál is felemásan varródott bele ebbe a történetbe. Robin Hood-ról nem sok szoknyapecér-legenda maradt fenn, talán ezért fordulhatott elő, hogy hamvas szűzlány helyett itt özvegyasszony lesz a párja.

 http://mozinezo.hu/abc-filmek/r/robinhood/robinhood-250-16.jpg

Szerencsénkre Cate Blanchett veleszületett esztétikuma nagyban ellensúlyozza egyes jelenetek erőltetettségét, túljátszottságát. Az evidens dramaturgiai gyengeség mellett kegyetlen képi hibákat is felróhatunk ennek a filmnek. Az Avataretalon, amely rettenetesen el tudta rontani egy kitűnő alaptörténet tragikumát, legalább pazar látványvilággal ellensúlyozott. A Gyűrűk ura után egy íjas-lovas-harcos filmtől is elvártunk volna valamivel kidolgozottabb képet.

A Robin Hood azonban se nem olyan grandiózus, mint Frodó filmje, se nem olyan szép, mint az Avatar, de még annyira hangulatos sincs, mint Gárdonyi A láthatatlan embere – a csataleírás ott magával ragad, az itt bemutatott csaták inkább csetepatéknak tűnnek. Robin Hood legendai személyisége nem ilyen formátumú, ezért a film is már indulásból mellétrafált. A cannes-i fesztivál nyitófilmjeként debütáló Robin Hood-film tehát, sajnos, csak egy lett a sok vonatkozó alkotás közül.

Robin Hood – amerikai-angol, 2010, 148 perc. Rendező: Ridley Scott, forgatókönyvíró: Brian Helgeland, operatőr: John Mathieson. Szereplők: Russell Crowe (Robin Hood), Cate Blanchett (Marian), Mark Strong (Sir Godfrey), Matthew MacFadyen (Sheriff of Nottingham), Kevin Durand (Little John), Danny Huston (King Richard), William Hurt (William Marshall), Scott Grimes (Will Scarlet)."

LA Times, lesifotók és Strong cikk

2010.06.02. 13:03, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.23. 11:55

Megjelent pár kép Rachel McAdamsről (Adler), melyek még 2005-ben készültek a színésznőről az LA Times-nak. Rachel gyönyörű rajtuk, mint mindig:

http://rachelmcadams.org/photos/albums/Photoshoots/la%20times/normal_001.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/Photoshoots/la%20times/normal_002.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/Photoshoots/la%20times/normal_003.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/Photoshoots/la%20times/01.jpg

Három új lesifotó jelent meg a mostanában nagyon népszerű friss párról, Jude Lawról (Watson) és Sienna Millerről is, s ezúttal egy pubnál kapták lencsevégre:

Sienna Miller
sporting new bangs seems to be having a serious conversation with her
boyfriend Jude Law in the pub. Sienna Miller
sporting new bangs seems to be having a serious conversation with her
boyfriend Jude Law in the pub. Sienna Miller
sporting new bangs seems to be having a serious conversation with her
boyfriend Jude Law in the pub.

És itt egy rövid angol cikk Mark Strongról (Blackwood), melyben három legutóbbi szerepéről Sherlock Holmesból, HA/VERből (Kick-Ass) és Robin Hoodból írnak és mutatnak egy-egy képet:

http://i106.photobucket.com/albums/m271/weetiger3/MarkStrong/miscPrint/MSPeople053110.jpg

Happy Birthday!

2010.06.02. 12:53, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.22. 14:40

 

http://fotodoom.com/wp-content/uploads/1216829258conan_doyle.jpg

A rendezőnek, Guy Ritchie-nek is sokat köszönhetünk, hiszen ha ő nincs, biztos nem készült volna ilyen jó Sherlock Holmes feldolgozás... de még is, akinek a legnagyobb hálával tartozunk, az a könyvek írója, Arthur Conan Doyle, aki a mai napon ünnepelné a szülinapját.

Sir Arthur Ignatius Conan Doyle (1859. május 22. – 1930. július 7.), skót író, aki leginkább Sherlock Holmesról szóló detektívregényei (amelyek jelentős újításnak számítottak a krimi történelmében), valamint Challenger professzor kalandjai miatt ismert. Termékeny író volt, akinek egyéb művei közt találhatunk tudományos fantasztikus történeteket, úgymint a számtalan filmfeldolgozást megért Az elveszett világ, történelmi regényeket, drámákat, regényes történeteket, lírát és prózát.

Első jelentős alkotása A bíborvörös dolgozószoba volt, amely az 1887-es Beeton's Christmas Annualben jelent meg, s egyben Sherlock Holmes – akit Doyle egyetemi tanáráról, Joseph Bellről mintázott – is ebben a műben tűnt fel először. Sherlock Holmes összesen 56 novellában és négy regényben szerepel.

További érdekességeket ide kattintva olvashatsz az íróról. Arthur Conan Doyle ma ünnepelné a 151. születésnapját. Boldog szülinapot neki!

Házassági tanácsadás (?) és Craig Ferguson

2010.06.02. 12:51, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.20. 18:25

Gwyneth Paltrow házassági tanácsokat osztogat, többek között egyik legjobb barátjának, Robert Downey Jr.-nak...

"Gwyneth Paltrow és Robert Downey Jr. igazán jó barátságot kötött a Vasember filmek forgatásai alatt.

Olyannyira jó viszony alakult ki a két színész között, hogy Gwyneth még házassági tanácsokkal is ellátta Downey Jr.-t. A színésznőnek már van két gyermeke, a hat esztendős Apple, és a kettővel fiatalabb Moses. Férjével, a Coldplay együtt frontemberével, Chris Martin-nal pedig bár néha átélnek kisebb zökkenőket, láthatóan boldog családi életet élnek.

Paltrow állítólag azt súgta meg a Vasember főhősének, hogyan lehet visszacsempészni a „tüzet” a házaséletbe. Downey 2005-ben házasodott össze. Korábban pedig 12 éven át volt házas Deborah Falconer amerikai színész-énekesnővel.

Gwyneth szerint a legfontosabb összetevő a romantika, egy gyertyafényes vacsora, egy váratlan kikapcsolódás mind olyan dolog, amely visszahozhatja a szerelmes hangulatot egy kapcsolatba."

Robert Downey Jr. részt vett a Craig Ferguson Showba, mely kétrészes videóban fel is került a netre:

Happy Birthday!

2010.06.02. 12:49, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.19. 16:05

Ma ünnepli a szülinapját James Fox, aki a Sherlock Holmes filmben a titokzatos főgonosz, Blackwoodnak az apját játsza. Aki látta a filmet az tudja, hogy Fox mindössze két jelenetben jelenik meg. Az első, mikor "elraboltatja" Holmest és a detektívtől kér segítséget Blackwood elfogásában, a második pedig, mikor Blackwood meglátogatja és körülményesen megöli apját egy ritka idegméreggel.

A színész igazán büszkélkedhet családjával, hiszen nem csak ő, hanem a fél família aktív munkát végez a filmvilágban - így szülei, testvérei és gyerekei is. Ő maga már az 1950-es évek óta benne van a szakmában - egy nagyobb (több mint 10 éves) szünetet leszámítva, amikor is apja halála után megszakadt a karrierje.

Azonban az ezred forduló után jó pár olyan filmben szerepelt, amelyekből ismerhetitek. Így például Tim Burton 'Charlie és a Csokigyár'-ból, ahol a gazdag és elkényeztetett Veruca apját alakítja, valamint 'Az elveszett világ' című filmből, ahol pedig Leo Summerlee professzort játsza, de akár még Poirot filmekből is ismerős lehet.

Ha szeretnél többet megtudni a színész életéről vagy filmjeiről, akkor katt ide (ezentúl a Menüben meg is találjátok). James Fox ma ünnepli a 71. szülinapját. Boldog szülinapot neki!

Jön az esküvő!

2010.05.29. 10:47, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.18. 17:45

Már korábban sokat írkáltam arról, hogy hogyan jöttek össze újra Jude Law (Watson) és Sienna Miller, hogy hogyan kerestek új házat maguknak, illetve arról, mikor bejelentették, hogy összeházasodnak. Az esküvőről pedig itt van egy cikk:

"A jelek szerint mindketten kitombolták magukat - Nagy meglepetésre ismét együtt van Jude Law és Sienna Miller. Három évvel ezelőtt a sármőr megcsalta a színésznőt egy bébiszitterrel...

Úgy tűnik, ezt a szerelmet nem lehetett örökre letudni - Sienna Miller és Jude Law szép párt alkottak 2004-ben, de a szőke színész félrelépése összetörte a bizalmat kettejük között.

Actors Jude Law and Sienna Miller attend the
Costume Institute Gala Benefit to celebrate the opening of the

Jude-nak ugyanis vannak gyermekei előző párjától, Sadie Frost-tól - a sztár az ő bébiszitterükkel csalta meg Siennát, aki nem bocsátott meg.

Az évek során aztán mindketten nézelődtek másfelé. Miller románca a négy gyermekes milliárdossal, Balthazar Getty-vel nagy port kavart. A sármőrnek pedig tavaly ősszel született egy törvénytelen lánya is, egy kalandból.

Nem sokkal később már terjedni kezdtek a pletykák arról, hogy Jude Law ismét Sienna Millerrel találkozgat. A jelek szerint a randik során ismét közelebb került egymáshoz az egykori pár.

Pár hete már arról lehetett hallani, hogy közös házat szeretnének Észak-Londonban, a kedvenc éttermük közelében és nem messze Jude előző családjának otthonától.

Most pedig igazi szenzációként robbant a hír, hogy a páros nyárra már esküvőjét tervezi.

Sienna Miller and
Jude Law share a romantic brunch together at Pastis, in the Meatpacking
District, New York City. Sienna and Jude made their relationship
official the previous night, as they walked the red carpet together
during the annual Costume Institute Gala, held at the Metropolitan
Museum of Art. The couple split in 2005 after Law was revealled to have
had an affair with his children's nanny.

A 29 éves Sienna és a 37 esztendős Jude az angliai Gloucestershire-ben szeretne esküdni, bohém stílusú szertartást képzeltek el. Sienna állítólag már megkérte divattervező testvérét, Savannah-t, hogy készítse el neki a leggyönyörűbb esküvői ruhát.

A Daily Mail értesülései szerint a sztárpár csak a legkedvesebb ismerősöknek erősítették meg az esküvő hírét. A két színész egyébként csupán két hete jelent meg együtt ismét nagy nyilvánosság előtt, a New York-i MET gálán."

További infókat a dologról itt és itt szerezhettek még.

Robin Hood sem tudta leszorítani a Vasembert

2010.05.28. 12:23, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.17. 14:10

"A Vasember újabb kalandja maradt a sláger az észak-amerikai mozikban, a képregényhőst még az új Robin Hood sem tudta leszorítani a hétvégi kasszasikerlista csúcsáról.

A Vasember 2. második hete vezeti az észak-amerikai boxoffice-listát: a péntektől vasárnapig számolt előzetes becslések szerint újabb 53 millió dollárért (12 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők. A hazai bevétel így túllépte a 212 millió dollárt (48 milliárd forintot). A Paramount forgalmazta produkció a világ többi táján is szépen szerepelt: 84 millió dollárt (19 milliárd forintot) kasszírozott. A Robert Downey jr. alakította szuperhős eddig összesen 457 millió dollárt (közel 104 milliárd forintot) keresett a mozipénztáraknál.

http://static.filmkatalogus.hu/Robert-Downey-jr--23554.jpg

A Russell Crowe címszereplésével készült Robin Hood csak az észak-amerikai lista második helyét tudta megszerezni 37,1 millió dolláros (8,4 milliárd forintos) jegyeladással. Ridley Scott a számtalanszor feldolgozott legenda előzményeit mutatta be a hét végén debütált új filmjében. A nottinghami hősről szóló kalandfilm ugyanakkor 74 millió dollárt (16,7 milliárd forintot) keresett a világ többi országában, ezzel bemutatása első hétvégéjén globális összbevétele máris meghaladta a 111 millió dolláros bevételt.

http://static.filmkatalogus.hu/Robin-Hood--24860.jpg

Az amerikai listán a Levelek Júliának című romantikus dráma lett a harmadik 13,5 milliós (3 milliárd forintos) jegyeladással, a Queen Latifah-val forgatott Just Wright című románc a negyedik 8,5 millióval (2 milliárd forinttal) és az Így neveld a sárkányodat című 3D-s mesefilm az ötödik 5,1 millió dollárral (1,1 milliárd forinttal)."

Újrateremtett Robin Hood

2010.05.26. 15:14, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.16. 11:15

Megszámlálhatatlanul jönnek a cikkek és kritikák a legújabb mozisikerről, a Robin Hoodról, melyben Mark Strong (Blackwood) alakítja a gonosz Sir Godfreyt. És itt van egy újabb cikk:

"Ridley Scott nagy fába vágta a fejszéjét, amikor bizonyos Russell Crowe javaslatára belement abba, hogy Robin Hoodról forgasson előzményfilmet.

A címszerepet alakító Crowe és a Lady Mariont megszemélyesítő Cate Blanchett, valamint a brit rendező neve sem lenne elég ahhoz, hogy hátán vigye a filmet, ha az történetesen nem sikerült volna jól. Az új Robin Hood azonban jól sikerült, az előző, Kevin Costneres film örökségéből pedig szinte csak a szereplők neveit hozza magával.

http://static.filmkatalogus.hu/Robin-Hood--24861.jpg

A bő kétórás filmben Scott főhőse mellett két király, egy áruló angol és Loxley-család portréját is biztos kézzel rajzolja fel. Az Oroszlánszívű Richárd (Douglas Hodge) seregében a Szentföldről hazatérő angol seregben még Robin Longstride-ként (Crowe) ismerhetjük meg hősünket, aki a király váratlan és a halálhírét hazavivők cselszövés által bekövetkezett halálát követőn néhány bajtársával megragadja a koronát és a lehetőséget arra, hogy hamar és inkognitóban térhessen haza. Mindehhez kölcsönveszi Robert Loxley személyazonosságát, aki halála előtt még arra az egyre kéri meg, hogy kardját vigye haza édesapjának, akitől titokban hozta el a számára oly értékes fegyvert.

Robertként az udvarba tett látogatása után Robin úgy dönt, hogy bár megtehetné az ellenkezőjét is, állni fogja a szavát – főként azért, mert a kard markolatában olvasható szöveg emlékeket idéz fel benne. Az idősebb Loxley (Max von Sydow) azonban meglepő ajánlattal várja: mivel már örököse nincsen, eljátszhatná Robertnek, Marion (Blanchett) férjének szerepét, hogy a nőt az ő halála után ne semmizzék ki. Cserébe történeteket ígér, melyek megmagyarázzák majd neki, honnan ismeri a mondatot. Ami egyszerű üzletnek indul, az azonban hamarosan háborúba fordul – a történet másik szála ugyanis a királyi udvarba kalauzol minket, ahol Richárd öccse, János (Oscar Isaac) az opportunista Gotfrid (Mark Strong) kezébe adja az irányítást. A jóbarátnak hitt érdekangol mértéktelen és hatalmas ellenzéssel fogadott adógyűjtés mellett bajt keverni indul, hogy királya ellen fordítsa Angliát. Robert-Robin előtt így nemcsak múltja válik világossá, de jövőjét is kijelöli az.

http://static.filmkatalogus.hu/Robin-Hood--24862.jpg

Ridley Scott Richárdról csak vázlatot készít – bár elegendő információval -, Jánost azonban nagyon pontosan rajzolja meg, Robinról pedig már akkor is sokat elmond, amikor múltját még titokban tartja. Azoknak, akik hozzám hasonlóan a film megtekintése előtt még az volt fő félelmük, hogy Crowe nem lesz hiteles Hood, jó hírem van: az ausztrál színész megcáfol bennünket. Azzal, hogy egészen új kiindulási ponttól vezet el minket Robin végzetéig, elkerüli még annak az árnyékát is, hogy netán Kevin Costnerhez kezdjük hasonlítgatni. Az egyszerű körülmények közül érkező, erős igazságérzetű hős, harcos és haramia teljesen hiteles Russell Crowe-val, akinek méltó párja lesz az okos és erős nők megformálásában komoly gyakorlattal rendelkező Cate Blanchett. Legutóbb I. Erzsébetként harcolt Angliáért, most pedig Marionként is megteheti ezt. Fontos kiemelni még a Gotfridet megformáló Mark Strongot: a Spíler és a Sherlock Holmes főgonosza most sem okoz csalódást.

A Robin Hood éppen olyan lett, amilyennek egy legenda történetét megteremtő filmet elképzelnénk. Gondosan megkoreografált, látványos csatajelenetek, nagy árulások és nagy hőstettek váltják benne egymást, ráadásul minden erőlködés és izzadságszag nélkül. Nem véletlen, hogy Cannes-ban idén Európa legfontosabb filmfesztiválját nyitották meg vele."

És itt van pár paparazzi kép a Sherlock Holmes film rendezőjéről, Guy Ritchie-ről, akit a Punchbowl Clubból kifele jövet kaptak el:

Guy Ritchie,
wearing faded blue jeans and a blue sweater, is all smiles as he leaves
his Punchbowl pub alone. Guy has already started pre-production on the
sequel to his most recent film Guy Ritchie,
wearing faded blue jeans and a blue sweater, is all smiles as he leaves
his Punchbowl pub alone. Guy has already started pre-production on the
sequel to his most recent film Guy Ritchie,
wearing faded blue jeans and a blue sweater, is all smiles as he leaves
his Punchbowl pub alone. Guy has already started pre-production on the
sequel to his most recent film Guy Ritchie,
wearing faded blue jeans and a blue sweater, is all smiles as he leaves
his Punchbowl pub alone. Guy has already started pre-production on the
sequel to his most recent film Guy Ritchie,
wearing faded blue jeans and a blue sweater, is all smiles as he leaves
his Punchbowl pub alone. Guy has already started pre-production on the
sequel to his most recent film Guy Ritchie,
wearing faded blue jeans and a blue sweater, is all smiles as he leaves
his Punchbowl pub alone. Guy has already started pre-production on the
sequel to his most recent film Guy Ritchie heads
for home after spending the night at his Punchbowl Pub. Shortly after
Rtichie left, Diana Jenkins was spotted leaving with an unidentified
male. Guy Ritchie heads
for home after spending the night at his Punchbowl Pub. Shortly after
Rtichie left, Diana Jenkins was spotted leaving with an unidentified
male. Guy Ritchie heads
for home after spending the night at his Punchbowl Pub. Shortly after
Rtichie left, Diana Jenkins was spotted leaving with an unidentified
male. Guy Ritchie heads
for home after spending the night at his Punchbowl Pub. Shortly after
Rtichie left, Diana Jenkins was spotted leaving with an unidentified
male. Guy Ritchie heads
for home after spending the night at his Punchbowl Pub. Shortly after
Rtichie left, Diana Jenkins was spotted leaving with an unidentified
male.

Robin Hood kritika

2010.05.25. 18:09, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.15. 11:00

Mark Strong (Blackwood) legújabb filmje, a Robin Hood a mozikba, és mint az a Vasember 2-nél is volt, rengeteg filmkritika jelent/jelenik meg a filmről, melyek közül itt van egy:

"Cannes nyitófilmjével kapcsolatban igazán nehéz állást foglalni, így talán nem is meglepő, hogy komolyan megosztotta a kritikusokat, az ismert Robin Hood mítosz előzményeit elmesélő Ridley Scott próbálkozás.

Ridley Scott és Russel Crowe párosa nem először és talán nem is utoljára állt össze egy film kedvéért, azt viszont nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a hírnevet elhozó Gladiátor óta ez az első olyan közös filmje a rendező-színész duónak, mely monumentalitásban és látványban fel tudott nőni a nagy elődhöz. A végeredmény azonban erősen felemás, az új Robin Hodd ugyanis ügyesen csapja be a moziba özönlő népet, az előzetesek ugyanis egyetlen percig se sejtették, hogy itt egy legenda rebootjáról lesz szó, nem pedig egy már ismert, a fejünkben jól kialakított képet fognak továbbvinni. Persze a csalódást nem ez kelti, hanem az ezt körülölelő komolyabb botlások, de erről kicsit később, előbb lássuk, miről is szól a tolvajok fejedelmének eredettörténete.

http://www.jatekok.hu/img/Image/filmek/robinhood/1.jpg

A XIII. század végén járunk, Anglia aktuális uralkodója, Oroszlánszívű Richárd pedig épp tíz esztendeje tartó háborúját próbálja meg végérvényesen lezárni, azonban napokkal hazatérése előtt az egyik vár ostroma közben egy jól célzott nyíllal nyakon lövik, a király pedig életét veszti. A trónt beképzelt, ostoba és arrogáns öccse veszi át, akinek első intézkedései épp egy véres polgárháború felé sodorják a szigetországot, a franciák az áruló Sir Godfrey segítségével pedig pont ezt a felfordulást szeretnék kihasználni. Robin Longstride és néhány bajtársa egy véletlen folytán akaratlanul csöppen bele az események forgatagába, de Nottinghambe érkezve már esélyük sincs kimaradni a történelmileg amúgy nem mindig hiteles meséből.

Robin Hood legnagyobb ellensége a forgatókönyv, a papírra vetett sorok ugyanis sokszor értethetetlen, a cselekményt sokszor megakasztó mellékszálakat próbálnak meg elmesélni, miközben maga az alaptörténet elbeszélése is sok helyen megbotlik. Többek között nem derül fény Robin igazi indítékaira, nem tudjuk meg, és bár kapunk egy suta magyarázatot arra, hogyan is lesz egy szegény sorból jött, hűséges katonából a tolvajok fejedelme, a két és fél órás játékidő alatt ennek kibontására sokkal több lehetőség kínálkozott. Mindezek ellenére a film hossza közel sem zavaró, Ridley Scott ugyanis egy percig se próbál a klasszikus, általunk sok formában ismert képre támaszkodni, egy teljesen sajátos Robin Hoodot teremtett meg, melyben a realista történelmi akció és a romantizált kalandfilmek egyvelege talál egymásra.

http://www.cinemablend.com/images/news/16294/_1261599769.jpg

Ehhez kiválóan statisztálnak a színészek, akikről a filmhez hasonlóan, meglepően felemásan nyilatkozott a szaksajtó. Sokan unottnak és érdektelennek tartják Crowe játékát, szerintünk azonban teljesen rendben volt a szerepben nyújtott alakítása, ahogy annak is csak örülni tudunk, hogy a Marion szerepére korábban kiszemelt Sienna Millert Cate Blanchettre cserélték le. A színészi felhozatal egyébként igazán impozáns, ugyanis William Hurt és Mark Strong is aktívan kiveszi a részét az erős játékból.

Az apró tüskék ellenére a Robin Hood egy igenis élvezhető film, ami a forgatókönyv izzadságszagú húzásai ellenére remek kikapcsolódást nyújthat egy forró nyári délutánon, ugyanis megfelelő arányban keveredik benne a romantika, a kocsmahumor és az egész látványosan és ügyesen megkomponált harcjelenetek, bár utóbbi esetében erősen érezni a Gladiátor ismert stílusjegyeit, mégse úgy fogunk emlékezni Ridley Scott új monumentális filmjére, mint egy időben áthelyezett szandálos történelmi mesére."

DVD-s cikk Guy Ritchie interjúval

2010.05.24. 14:10, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.14. 15:45

Itt egy tök jó cikk, mely a DVD megjelenésének napján jelent meg:

"Mától kapható DVD-n a Sherlock Holmes. A folytatást valószínűleg ősszel kezdik forgatni. A DVD-t megnyerheti a metropol.hu játékában.

A Sherlock Holmes-könyvek nagy rajongójának hírében áll. Ezért döntött úgy, hogy filmet készít a legendás detektívről?
– Nos, elsősorban rendező vagyok, így annak, hogy jól ismerem a Holmes-novellákat, természetes következménye, hogy egy nap meg is filmesítem őket. Szerintem ha Conan Doyle idejében lehetett volna forgatókönyvet írni, ő azt írt volna. Sherlock Holmes ráadásul egy közismert és szórakoztató figura, udvariatlan dolog lett volna nem forgatni róla.

Milyen kihívásokat jelentett a karakterek felfrissítése a mai mozirajongók ízlésének megfelelően?
– Szerintem ez nem tudatos, hanem természetes folyamat volt. A jelen mindenképpen be fogja magát rágni a történetbe: a narratívát a kollektív tudatalatti és a mai idők is meghatározzák. Játékként fogtam fel a dolgot: van egy általános elképzelés arról, hogy hogyan kell Holmes-t ábrázolni, az én dolgom pedig az, hogy ennek testet adjak. Ezen keresztül érti meg igazán az ember a kollektív tudatalatti jelentését, és ettől lesz igazán élvezetes a munkám. De az egész magától történik.

A szereplőválasztás is ideális… de hogyan alakult ki?
– Robert Downey Jr.-ra egy nagyszerű véletlen segített rátalálni. Teljesen másról beszélgettem vele, az ölemben ott feküdt a forgatókönyv, és megkérdeztem, szerinte ki lenne az ideális Holmes. Egyik dolog követte a másikat, és rájöttem, hogy épp a tökéletes Sherlock Holmesszal beszélgetek. Ami Watsont illeti: Jude Law és én hosszú hónapokkal ezelőtt találkoztunk egy hotelben. Nekem az volt a fő dol­gom, hogy bemutassam Robertnek, és reménykedjek, hogy a találkozás első tíz másodperce rendben lesz. Úgy is volt, és így tökéletes páros vált belőlük.

Igen, ez látszik a vásznon is.
– És nem csak ott. Ta­pasztalataim szerint akik jól kijönnek egymással magánemberként, a vásznon is jó páros lesznek.

A viktoriánus London milyen vizuális élményt jelent majd BluRayen?
– A technológia nagy rajongója vagyok, és ha valami igazi BluRay-élményt jelenthet, akkor ez a film az. Sok időt töltöttünk el a látvány kidolgozásával, mivel a film főszereplői közé tartozik London városa is. A BluRay maximálissá teszi a filmélményt."

 
Adatok

Az oldal 2010. február 05.-én nyitotta meg a kapuit. Témája a 2009 évvégén megjelent, Guy Ritchie által rendezett Sherlock Holmes film és azok színészei. 2011. decemberében érkezett meg a folytatás, mely az Árnyjáték alcímet kapta, valamint azt rebesgetik hogy hamarosan érkezik a harmadik rész is. Egy főszerkesztője (Fawkes) és két társszerkesztője (Melenda és Gazpacho) van. Ajánlott böngésző: Firefox. Sok modullal és majdnem mindennapi frissel várunk.

Oldal nyitása: 2010. február 05.
Szerkesztő: Fawkes
Oldal témája: Sherlock Holmes
Oldal nyelve: magyar
Ajánlott böngésző: Firefox

~¤~

Rendezte: Guy Ritchie
Sherlock Holmes: Robert Downey Jr.
Dr. John Watson: Jude Law
Irene Adler: Rachel McAdams
Mary Morstan: Kelly Reilly

 
Chat

Csak kulturáltan! Hirdethetsz, de csak mérsékelten (vagyis ne ötvenszer, hanem csak egyszer-kétszer). Erre ott van továbbá a vendégkönyv és a reklámkönyv is. Cserére jelentkezni a chatben tudtok. Szeretettel várunk mindenkit!

VK                                        RK

SH Fórum 
Fontos időpontok

A legfontosabb dátumokat mindig megtalálod itt, most már sok extra infóval is!:

Cím? - Black Sea; Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - Robinson kapitány; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.12.05.; Amerikai premier? - 2015.01.23.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kódjátszma (The Imitation Game); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Stewart Menzies; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.11.14.; Amerikai premier? - 2014.12.25.; Magyar premier? - 2015.01.29.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kingsman: A titkos szolgálat (Kingsman: The Secret Service); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Merlin; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.01.29.; Amerikai premier? - 2015.02.13.; Magyar premier? - 2015.02.12.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Child 44; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Raisa Demidov; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.04.17.; Amerikai premier? - 2015.04.17.; Magyar premier? - 2015.04.16.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron); Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.04.23.; Amerikai premier? - 2015.05.01.; Magyar premier? - 2015.05.07.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Aloha; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Tracy; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.09.04.; Amerikai premier? - 2015;05.29. Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - A kém (Spy); Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - ?; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.06.05.; Amerikai premier? - 2015.05.22.; Magyar premier? - 2015.06.04.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Southpaw; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Maureen Hope; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.07.31.; Amerikai premier? - 2015;07.31.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Spotlight; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Sacha Pleiffer; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.; Amerikai premier? - 2015.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Prometheus 2.; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Elizabeth Shaw; Státusz? - bejelentett; Angol premier? - ?; Amerikai premier? - 2016.03.04.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Captain America: Civil War; Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - előkészületek; Angol premier? - 2016.04.29.; Amerikai premier? - 2016.05.06.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

 
Egyéb oldalak

További oldalak:

Szerkik további oldalai:

 

Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!    *****    Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic