¤ Sherlock Holmes: A Game of Shadows ¤
Köszöntő

Üdvözöllek az első gportalos Sherlock Holmes film rajongói oldalon. Itt mindent megtudhatsz a 2009. decemberében és 2011. decemberében megjelent Arthur Conan Doyle regényei alapján készült filmekről, melyek teljesen új formában mutatja be a népszerű detektívet. Állítólag jön a 3. rész is! Nézz körül az oldalon, tudj meg minnél többet a filmekről, színészekről és az íróról.

 

 
Navigation

¤01¤ Főoldal - frissek, hírek a filmről és színészeiről

¤02¤ Menü - Tudj meg mindent a háttérről

¤03¤ Gallery - Rengeteg kép a filmből

¤04¤ Videók - Nézd meg a filmet itt az oldalon

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2009-12-16
 
Hivatalos oldalak

 
Lájkold!

 
Elite Affies


//sherlock-holmes.gportal.hu/portal/sherlock-holmes/image/gallery/1423233021_79.jpg


Képre vár: marvelavengers.gp,

Helyek száma: 21/12 hely szabad

Szabályok

 ¤ jelentkezz a chatben!
 ¤ "én is - te is" játékszabály!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, lekerülsz!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt! Vannak akik a lájkolásomat élvezik, azokra nem feltétlenül érvényes az összes szabály!

(Jelentkezz bátran a chatbe, 99% hogy kikerülsz.)

 
Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték

Boldog születésnapot Robert Downey Jr.!

2020.04.04. 16:25, Fawkes

Nagyon boldog születésnapot Robert Downey Jr.-nak (Holmes) aki a mai napon töltötte be 55. életévét! Downey maga is bejelentkezett egy Instagram poszt erejéig születésnapja alkalmából melyben egy élet bölcsességgel, egy idézettel köszönt be: "Ha nem szeretsz valamit akkor változtass. Ha nem tudod megváltoztatni akkor változtass a hozzáállásodon!"

 

 

Születésnapja alkalmából itt van 5 érdekesség vele kapcsolatban az IGN.com jóvoltából:

"Én vagyok Vasember"– ez az ikonikus mondat zárta a Marvel Mozivezum sikerét megalapozó 2008-as filmet, ami egyúttal a drogproblémái miatt hányattatott sorsú Robert Downey Jr-t is újra a magasba emelte, és nevét összeforrasztotta Tony Starkéval. Hogy mihez kezd magával a színész a Bosszúállók: Végjáték után, az még a jövő zenéje. Az azonban biztos, hogy a ma 55 éves Robert Downey Jr. egy igen színes pályaképet tudhat maga mögött, amelyet portrénkban igen részletesen bemutattunk. A nyolcvanas években a feltörekvő fiatal színészek által meghatározott csoporthoz, a Brat Packhez húzott, amivel a Fagypont alatt után szimbolikusan (filmbeli jelmeze elásásával) leszámolt, majd eljátszotta Charlie Chaplint és Sherlock Holmes-t, sőt majdnem Hamletet is Mel Gibson meghiúsult adaptációjában. De emlékezetes alakítást nyújtott például a Trópusi viharban vagy a Durr, durr és csók című Shane Black-krimivígjátékban is. Legutóbb a nem túl combos Dolittle-ban láthattuk.

https://sm.ign.com/t/ign_hu/screenshot/default/robert-downey-jr-vasember-mcu-chaplin-sherlock-holmes-01_xg97.1280.jpg

Habár portrénkban elég sok érdekességet olvashattok a színészről, azért születésnapja alkalmából összeszedtünk még 5 (+1) tényt vagy sztorit, amit érdemes tudni Robert Downey Jr-ról, aki most már akármi is történik, örökké a mi Vasemberünk marad.

1. Apja vezette be a drogok világába, Sean Penn próbálta kirángatni onnan

Azt már tisztáztuk a portréban, hogy a színész 84 éves édesapja, Robert Downey Sr. maga is színészkedett, sőt rendezett is, és rendezéseiben, összesen 8 filmben szerepeltette fiát (és nővérét, Allyson Downey-t), köztük például a Poundban, a pszichedelikus kultwesternben, a Greaser’s Palace-ben vagy a Parádés párosban. Szóval az apukának nagy szerepe volt abban, hogy fia a filmipar közelébe kerüljön, viszont elkövetett egy hibát: ő adta neki élete első füves cigijét még kisgyerekkorában, ezzel pedig bevezette a kis Bobot a drogok világába is. Nem sokkal 10 éves kora előtt függővé vált, és tinédzserként megkezdte önpusztító életmódját alkohollal és még keményebb anyagokkal. Az idősebb Robert Doweny elismerte, hogy hatalmas baromság volt a kisfiút fűvel kínálni. Junior amúgy erre így emlékezett vissza: "Amikor apám és én együtt drogoztunk, olyan volt, mintha ilyen módon próbálná kifejezni irántam érzett szeretetét."

Mint már korábban említettük, Robert Downey Jr-nak szándékában állt leszámolni drogos múltjával a Fagypont alatt-jelmez szimbolikus eltemetésével, de ez nem sikerült neki, így 1994-ben visszaesett, sőt egy évvel később a hernyóra is rácsúszott. Totálisan elvesztette önkontrollját, és ezzel tisztában is volt, de nem tudott leállni. Úgy tűnt, karrierje romba dől, azonban ekkor jött Sean Penn, aki nem bírta tovább nézni, hogy Robert Downey Jr. elkallódik, és drasztikus lépésre szánta el magát: berúgta lakásának ajtaját, elvette a színész kulcsait, és erővel elvitte a rehabra. "Két dolog miatt is híres vagy, tudod, mik miatt, és úgy gondolom, nagyon is jól tennéd, ha megszabadulnál az egyiktől. Ha nem teszed, akkor én megszabadítalak a másiktól." – ezekkel a kemény szavakkal próbálta felrázni kollégáját Sean Penn. (Például Robert Downey Sr. Pancsolj, pancser!-jében játszottak együtt.)

2. Nemcsak eljátszotta Charlie Chaplint, de meg is vette annak házát

Richard Attenborough életrajzi drámája, az 1992-es Chaplin Oscar-jelölést és több díjat is hozott a fiatal Robert Downey Jr. számára, hiszen elképesztően jól játszotta benne a némafilmjei miatt mindig mosolygós, csetlő-botló sztárrendező-színész maszkja mögött rejlő embert. Természetesen a színész csodálta a hollywoodi legendát. Olyannyira, hogy 1988-ban meg is vásárolta annak a Los Angeles-i Hollywood Hillsen található, mediterrán stílusban épített villáját. Ez egészen 1994-ig volt az övé, mára felújították, illetve más tulajdonában van. Egyébként a színészt annak idején állítólag az is motiválta a nagy bevásárlásban, hogy így még inkább karakterbe kerüljön az 1992-es film előtt. Kicsit drága method acting, de ő megtehette.

https://sm.ign.com/t/ign_hu/screenshot/default/living-room1_zwrs.960.jpg
A Chaplin-ház egy részlete - Forrás: John Hart Real Estate

3. A balett, a kung-fu és a pelenkázás "szakértője"

Sean Penn mellett Robert Downey Jr. sokat köszönhet a Wing Chun kung-funak is. Bevallottan ez segített neki abban, hogy megküzdjön drogfüggőségével. A színész 2003-ban vágott neki a Wing Chunnak Los Angelesben, és állítólag azóta is heti 3 alkalommal edz 3 órán keresztül. Edzője vagy mestere pedig az az Eric Oram, aki a 2009-es Sherlock Holmes harcművészeti konzultánsa is volt, majd a Vasember 3-on, a Bosszúállók: Ultron korán és a Végtelen háborún is dolgozott Robert Downey Jr-ral. Oram még egy levelet is írt 2015-ben az akkori kaliforniai kormányzónak, Jerry Brown-nak, hogy "kegyelmezzen" a színésznek drogos múltja miatt. Downey Jr. pedig a harcművészet mellett jógázott és meditált is a leszokás érdekében.

A színész egyébként nemcsak a kung-fut próbálta ki, hanem balettozott is, amikor Londonba élt: a híres chelsea-i Perry House-ban vett leckéket 10 éves korában. És bizony Robert Downey Jr. felesége, Susan Downey azt is elárulta, hogy a színész pelenkázásban is jeleskedik. Ami nem meglepő, hiszen 3 gyermeke is született: Deborah Falconertől 1993-ban Indio Falconer Downey nevű fia, Susan Downey-val kötött házasságából 2012-ben Exton Elias nevű fia, 2014-ben pedig Avri Roel nevű lánya.

https://sm.ign.com/t/ign_hu/screenshot/default/robertdowneyjr-training_v1bb.960.jpg
Robert Downey Jr. edzés közben - Forrás: 80s Kids

4. Bár gyerekkora óta Vasember-rajongó, egy másik ikonikus képregényhőst is eljátszhatott volna

Minő meglepő, Robert Downey Jr. gyerekkori kedvenc képregényhőse Vasember volt, hatalmas rajongója volt már kiskölyökként, és egyébként nemcsak Tony Starknak, de a 3. film főgonoszának megtett Mandarinnak is (akit ő már az 1. részben látni szeretett volna). Aztán persze drogproblémái és letartóztatásai miatt nagy veszélyben volt Vasember-karrierje, hiszen a Marvel fejesei vonakodtak őt bevenni a 2008-as filmbe. Szerencsére, illetve tehetségének, meggyőző alakításának köszönhetően végül csak ő lett Tony Stark. Ám érdemes tudni, hogy már korábban is indult egy másik igazságosztó-jelmezt öltő multimilliomos szerepéért: az ő neve is felmerült az 1989-es Tim Burton-féle Batman főszerepére, amelyet végül Michael Keaton kapott meg.

További, lazábban kapcsolódó érdekesség, hogy 3, Batmant eljátszó színésszel is szerepelt közös filmben. A 6-os játszmában (2005) Michael Keatonnel (Batman, Batman visszatér), a Durr, durr és csókban (2005) Val Kilmerrel (Mindörökké Batman) és a Jó estét, jó szerencsét!-ben (2005) pedig George Clooney-val (Batman és Robin).

5. Gyakran kénytelen magassarkú cipőben forgatni

Hollywoodban nem ritkán trükköznek a férfisztárok magasságával, ha túl alacsonynak bizonyulnak egy-egy szerepben. Például Humphrey Bogart esete legendás, aki a maga 173 centijével alacsonynak tűnt a 175 centis Ingrid Bergman mellett, úgyhogy végig magasságnövelő platformokon kellett játszania. Na, Robert Downey Jr. sem tartozik a legmagasabb színészek közé, mindössze 1 centivel magasabb, mint Bogart. Úgyhogy az ő esetében magassarkú cipőt kellett alkalmazni több filmjében is. Az első ilyen Guy Ritchie Sherlock Holmes-a volt, amelyben ilyen módon nem kellett felnéznie a 178 centis, Watsont játszó Jude Law-ra. A technikát alkalmazta a Marvel-filmekben is. Nem is annyira a 175 centiméter magas Gwyneth Paltrow, hanem a majdnem 2 méter magas Chris Hemsworth és az 1,83 méteres Chris Evans miatt (de a szintén 1,83-as Benedict Cumberbatch mellett is… khm… "eltörpült" volna).

https://sm.ign.com/t/ign_hu/screenshot/default/robert-downey-highheels_eru8.960.jpg
Az a bizonyos magassarkú - Forrás: 80s Kids

+1 Van néhány furcsa kajafétise

Végül egy filmekhez nem nagyon kapcsolódó érdekességet is említsünk meg! Robert Downey Jr. néha szeretné cifrázni a kajáit, ha nem kellene vigyáznia alakjára. Például nem ódzkodna az olyan durva kombóktól, mint a carbonara spagettis pizza, és levezetésként szívesen betegre zabálná magát vanília-eper-csoki fagyiból, ráadásul éjszaka. Persze a színész utána azzal nyugtatná meg magát, hogy másnap úgyis edzeni fog. Nos, bizonyíthatom, hogy ez nem (mindig) működik: napi 1 óra edzés ide vagy oda, az a kis úszógumi elkezdett növekedni, ha túltoltam az édességet és a sört – éjszakára."

 
Adatok

Az oldal 2010. február 05.-én nyitotta meg a kapuit. Témája a 2009 évvégén megjelent, Guy Ritchie által rendezett Sherlock Holmes film és azok színészei. 2011. decemberében érkezett meg a folytatás, mely az Árnyjáték alcímet kapta, valamint azt rebesgetik hogy hamarosan érkezik a harmadik rész is. Egy főszerkesztője (Fawkes) és két társszerkesztője (Melenda és Gazpacho) van. Ajánlott böngésző: Firefox. Sok modullal és majdnem mindennapi frissel várunk.

Oldal nyitása: 2010. február 05.
Szerkesztő: Fawkes
Oldal témája: Sherlock Holmes
Oldal nyelve: magyar
Ajánlott böngésző: Firefox

~¤~

Rendezte: Guy Ritchie
Sherlock Holmes: Robert Downey Jr.
Dr. John Watson: Jude Law
Irene Adler: Rachel McAdams
Mary Morstan: Kelly Reilly

 
Chat

Csak kulturáltan! Hirdethetsz, de csak mérsékelten (vagyis ne ötvenszer, hanem csak egyszer-kétszer). Erre ott van továbbá a vendégkönyv és a reklámkönyv is. Cserére jelentkezni a chatben tudtok. Szeretettel várunk mindenkit!

VK                                        RK

SH Fórum 
Fontos időpontok

A legfontosabb dátumokat mindig megtalálod itt, most már sok extra infóval is!:

Cím? - Black Sea; Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - Robinson kapitány; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.12.05.; Amerikai premier? - 2015.01.23.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kódjátszma (The Imitation Game); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Stewart Menzies; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.11.14.; Amerikai premier? - 2014.12.25.; Magyar premier? - 2015.01.29.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kingsman: A titkos szolgálat (Kingsman: The Secret Service); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Merlin; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.01.29.; Amerikai premier? - 2015.02.13.; Magyar premier? - 2015.02.12.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Child 44; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Raisa Demidov; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.04.17.; Amerikai premier? - 2015.04.17.; Magyar premier? - 2015.04.16.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron); Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.04.23.; Amerikai premier? - 2015.05.01.; Magyar premier? - 2015.05.07.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Aloha; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Tracy; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.09.04.; Amerikai premier? - 2015;05.29. Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - A kém (Spy); Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - ?; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.06.05.; Amerikai premier? - 2015.05.22.; Magyar premier? - 2015.06.04.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Southpaw; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Maureen Hope; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.07.31.; Amerikai premier? - 2015;07.31.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Spotlight; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Sacha Pleiffer; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.; Amerikai premier? - 2015.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Prometheus 2.; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Elizabeth Shaw; Státusz? - bejelentett; Angol premier? - ?; Amerikai premier? - 2016.03.04.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Captain America: Civil War; Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - előkészületek; Angol premier? - 2016.04.29.; Amerikai premier? - 2016.05.06.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

 
Egyéb oldalak

További oldalak:

Szerkik további oldalai:

 

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.